fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Programul colectării separate a deșeurilor reciclabile în localitățile în care intervine Floricon

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

In atentia abonatilor din UAT-urile Zonei 7: BREAZA, COMARNIC, ADUNAȚI, BĂNEȘTI, BREBU, CORNU, POIANA-CÂMPINA, PROVIȚA DE JOS, PROVIȚA DE SUS, SECĂRIA, ȘOTRILE, TALEA, TELEGA

Va informam ca, in luna ianuarie 2022, Floricon Salub SRL a distribuit in teren sacii pentru precolectarea separata a deseurilor reciclabile, abonatilor casnici ai serviciului de salubrizare de pe raza UAT-urilor Zonei 7. Abonatii care nu au primit sacii, din diverse motive, se pot adresa casierelor de teren.
Cu aceasta ocazie, va aducem la cunostinta ca operatorul de salubrizare ridica si alte tipuri de saci, dar numai daca acestia sunt transparenti si contin categoriile de deseuri reciclabile, conform graficului de colectare.
Astfel, incepand cu luna FEBRUARIE 2022, se va demara in UAT-urile Zonei 7 colectarea separata a deseurilor reciclabile pe fractii in sistemul “din poarta in poarta”, in 3 saci transparenti/luna, distribuiti de operatorul de salubrizare: 1 sac galben, 1 sac albastru si 1 sac verde. In aceasta etapa s-au distribuit sacii necesari pentru 3 luni (februarie, martie, aprilie – 2022). In saci se vor depune deseuri reciclabile curate, fara continut de alimente, astfel:

- Reclamă -

– in sacul galben: PET-uri, folie, alte ambalaje din plastic, ambalaje tetra pack (de lapte, suc, etc.), doze aluminiu, cutii metalice de conserve (clatite de continut), capace metalice recipiente; recomandam indepartarea dopului si strivirea PET-urilor/recipientelor plastic/tetrapack si dozelor de aluminiu.
Nu se vor depune in sacul galben: produse combinate din metal si plastic, polistiren, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, ambalaje de la diluanti sau alte substante chimice periculoase, deseuri medicale (de exemplu seringi folosite).

– in sacul albastru: cutii de carton, pungi de hartie, maculatura.
Nu se vor depune in sacul albastru: hartie si cartoane contaminate/murdare sau cele care contin reziduuri de mancare, servetele si hartie bucatarie/baie folosite, hartie de ambalat lucioasa, hartie cerata.

– in sacul verde: deseurile de ambalaje din sticla, respectiv sticle si borcane fara capace.
Nu se vor depune in sacul verde: oglinzi, geamuri, produse din portelan, ceramica, cristal/vase rezistente la caldura.

- Reclamă -

Sacii cu deseuri reciclabile trebuie scosi in fata proprietatii dimineata, inainte de ora 8.00.
ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele reziduale-menajere! Sacii care contin deseuri amestecate nu vor fi ridicati! Va rugam sa respectati colectarea selectiva a deseurilor menajere, in vederea evitarii aplicarii tarifului pentru colectarea in amestec (acesta fiind mai mare decat cel stabilit pentru colectarea corecta). Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati site-ul www.floricon.ro,
Deseurile reziduale-menajere sunt totalitatea deseurilor care nu se pot recicla, respectiv cele care raman dupa selectarea/extragarea deseurilor reciclabile. Deseurile reziduale-menajere se colecteaza in containerele de culoare neagra/maro/gri, fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua etc), scutece de unica folosinta, absorbante, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje murdare, cioburi de ceramica si portelan de la vesela, vesela de unica folosinta murdara.

IN ATENTIA ABONATILOR DIN UAT-urile Zonei 7 – RURAL!

In mediul rural ridicarea deseurilor reziduale – menajere se va face cu frecventa saptamanala, in aceeasi zi de colectare ca si pana acum, exceptie facand sarbatorile legale

 - Ziarul INCOMOD - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -

IN ATENTIA ABONATILOR DIN UAT-urile Zonei 7- URBAN BREAZA SI COMARNIC!

Abonatii din Breaza si Comarnic care aveau zile de colectare a deseurilor reziduale —menajere martea si vinerea, acestea se vor ridica numai martea / saptamanal (exceptie facand sarbatorile legale), iar cele reciclabile conform programului de mai jos – BREAZA/COMARNIC – varianta 1;

Abonatii Breaza si Comarnic care aveau zile de colectare a deseurilor reziduale – menajere lunea si joia, acestea se vor ridica numai lunea / saptamanal (exceptie facand sarbatorile legale), iar cele reciclabile conform programului de mai jos – BREAZA/COMARNIC – varianta 2.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img