corn si lapte

Programul guvernamental „Lapte şi corn“ va mai avea de aşteptat până va fi pus în aplicare în noul an şcolar, din cauza schimbării legislaţiei şi a lipsei de fonduri. Consiliul Judeţean Prahova aşteaptă rectificarea bugetară a guvernului pentru a putea demara procedurile de achiziţie.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca acest contract să poată fi semnat la jumătatea lunii octombrie.

De data aceasta contractul se va derula pe o perioadă de doi ani şi va fi eliminată problema întârzierilor în anul şcolar 2019-2020.

„Având în vedere că vorbim de o legislaţie modificată şi de un contract cadru pe doi ani de zile nu cred că ne vom încadra în termen util la începutul anului şcolar, ci chiar undeva la jumătatea lunii octombrie. Motivele acestei întârzieri sunt legate de faptul că la începutul anului sursa de finanţare nu a existat decât până la finele acestui an şcolar. Am aşteptat rectificarea de buget, aceasta nu a venit. A venit o ordonanţă de guvern prin care ni s-au pus la dispoziţie normativele pentru demararea procedurii. Oricum până în luna iunie nu se poate demara procedura pentru că nu ştim câţi copii vor fi înscrişi în anul şcolar. Noi am demarat procedura la jumătatea lunii iulie când am trimis anunţul către ANAP. Ni s-a returnat după 15 zile. Am depus din nou. Chiar şi acum avem încă datorii la cei care au furnizat lapte şi corn pe anul şcolar trecut aproximativ 1 milion de lei“, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here