1063 prima casa

Banii pentru Prima Casă sunt pe terminate. De la începerea programului, românii s-au înghesuit să acceseze credite, iar în prezent, două bănci au epuizat deja fondurile, în timp ce restul mai au la dispoziţie o treime din plafonul total alocat de stat, informează B1 TV.

Cei care vor să opteze pentru această variantă trebuie să ştie că, în acest moment, mai este disponibil un număr de aproximativ 7.000 de credite. Specialiştii spun că numărul de aplicaţii a fost foarte de mare şi că se completează aproape 100 de cereri pe zi.

În mumai o lună şi o săptămână de la pornirea programului Prima Casă, băncile au dat peste un miliard de lei din plafonul alocat de stat.

„Din păcate, aceste credite sunt limitate, dar așa limitate cum sunt au ajuns să ocupe 91% din totalul creditelor care se dau cu contracte ipotecare. Deci 91.4% sunt din Prima Casă”, a susținut Adrian Vasilescu, Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.

Programul Prima Casă face parte din măsurile anticriză inițiate de guvern pentru a susține sectoarele economice prioritare.

Obiectivul principal este să deblocheze activitatea de creditare și să impulsioneze sectorul construcțiilor, ceea ce va avea efecte benefice asupra activității economice și creării de noi locuri de muncă.

Programul constă în facilitarea accesului populației la credite ipotecare. În acest scop, statul garantează, în prezent, 50% din împrumuturile acordate de bănci, cu condiția ca acestea să acorde credite mai ieftine.

Poți face o estimare de calcul pentru credite imobiliare și ipotecare AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here