O inițiativă legislativă ce vine în sprijinul victimelor traficului de persoane a fost adoptată astăzi de Senat: persoanele forțate să cerșească sau sa se prostitueze ar putea avea întâietate la obținerea actelor de identitate. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă și de Camera Deputaților.

Scopul proiectului este de a ajuta victimele traficului de persoane ce au nevoie de servicii de asistență și protecție și nu mai dețin actele de identitate, pentru că le-au fost confiscate de către traficanți.

„Inițiativa prevede trei măsuri importante – conferirea dreptului de a avea orice tip de act de identitate; eliberarea actelor de identitate mult mai rapid, în maximum 15 zile față de 30 de zile în prezent; și posibilitatea ca domiciliul declarat să fie sediul unui birou de avocatură ori al unei organizații neguvernamentale, scutind astfel victimele de a se mai deplasa în localitățile de origine unde pot activa rețelele care le-au traficat. Astfel, prin aceste măsuri, victimele care au rămas fără documente din cauza traficanților vor putea avea acces imediat la toate serviciile de asistență și protecție de care au nevoie”, este declarația făcută de senatorul Radu Mihail.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here