fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Proiect de lege pentru recunoaşterea sportului electronic în România

Citește Și

- Reclamă -

O propunere legislativă ar putea duce la recunoașterea sportului electronic în România. Președintele PNL, Florin Cîțu, a depus la Senat propunerea care a fost formulată la nivelul Tineretului Național Liberal, scrie g4media.ro.

Liberalii afirmă că, în România, în momentul de faţă au loc deja recurent mari evenimente de gaming cu un focus mare pe E-Sports precum Bucharest Gaming Week, Gaming Marathon, Digital Crusade sau Romanian Esports League, care adună cumulat milioane de vizitatori, atât fizic cât şi online, atât din ţara noastră cât şi din întreaga lume.

- Reclamă -

Tineretul Naţional Liberal, împreună cu reprezentanţii industriei de E-Sports – jucători profesionişti, manageri şi organizatori de competiţii – au derulat o serie de întâlniri de lucru cu scopul de a formula o propunere legislativă de recunoaştere a sportului electronic în România.

”Noi propunem astăzi o recunoaştere care este solicitată de piaţă şi care este conturată în parteneriat cu piaţa. Această recunoaştere acţionează ca un facilitator şi accelerator pentru piaţă şi industrie, ceea ce pentru România înseamnă că va obţine mari beneficii financiare. Această propunere va aduce beneficii întregului ecosistem de E-Sports, de la jucători şi echipe, până la cluburi, asociaţii şi organizatori de competiţii. Le mulţumesc tuturor actorilor implicaţi în elaborarea şi promovarea acestei soluţii legislative, şi în mod special preşedintelui Partidului Naţional Liberal, care a fost de acord cu propunerea legislativă şi a acceptat să o introducă în circuitul parlamentar”, spune Mara Mareş, Preşedintele Tineretului Naţional Liberal.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...