trasee turistice biciclete cicloturism prahova
Sursa foto: Padurea Craiului
Consiliile judeţene din Prahova, Buzău şi Vrancea depun un proiect european, în cadrul PNRR, pentru crearea de trasee de cicloturism, estimat la nu mai puţin de 38 de milioane de euro fără TVA.

Proiectul, botezat “Velo Valahia”, propune amenajarea a aproape 460 de kilometri de trasee pentru biciclişti, dintre care 246 în Prahova, 129 în Buzău şi 84,5 în Vrancea. Acesta este propus în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la o axă de finanţare care ţinteşte crearea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice în toată ţara.

Proiectul este estimat la 186,5 milioane de lei fără TVA, echivalentul a aproape 38 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat în această săptămână asocierea cu celelalte două consilii, precum şi cu autorităţile din localităţile prahovene care vor fi traversate de aceste trasee turistice.

Pe listă se află cinci oraşe, Azuga, Breaza, Buşteni, Comarnic, Vălenii de Munte, şi 20 de comune din Prahova, Apostolache, Ariceştii Zeletin, Bertea, Călugăreni, Cărbuneşti, Ceraşu, Chiojdeanca, Cornu, Drajna, Gura Vadului, Izvoarele, Jugureni, Măneciu, Predeal Sărari, Sângeru, Secăria, Şoimari, Şotrile, Ştefeşti şi Valea Doftanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here