fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Proiect european de aproape un milion de euro pentru un nou centru social în Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești a depus un proiect european pentru realizarea unui centru social dedicat persoanelor cu dizabilități. Obiectivul are o valoare de aproape un milion de euro și e propus în cadrul PNRR.

Primăria Ploiești a depus un nou proiect european, cu o valoare de peste 4,5 milioane lei, pentru „Înființarea centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități”, prin Componenta 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiect pregătit de Direcția Relații Internaționale.

- Reclamă -

Proiectul respectiv vizează prevenirea instituționalizării/reinstituționalizării și îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, prin construirea unui serviciu comunitar de tip centru de zi, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă transmis luni.

Proiectul va avea  trei obiective specifice:
– construirea unui Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, în municipiul Ploiești;
– dotarea infrastructurii nou create, conform standardelor minime de calitate pentru servicii sociale organizate ca centre de zi pentru persoane adulte cu dizabilități;
– operaționalizarea serviciului comunitar de tip centru de zi nou creat și acordarea de servicii sociale specifice, pentru un număr de minim 90 de persoane adulte cu dizabilități.

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat au rămas fără subvenție la apă caldă. Ce măsuri pregătesc autoritățile

„Serviciile ce vor fi oferite vor contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități prin reintegrarea/menținerea în viața socială, reducerea marginalizării sociale, asigurarea de servicii de sprijin diversificate, accesibile, pentru facilitarea incluziunii sociale a beneficiarilor. Nu în ultimul rând, înființarea serviciului social de tip centru de zi va susține tranziția de la serviciile sociale furnizate în sistem instituționalizat la serviciile furnizate în cadrul comunității, prin încurajarea ocrotirii persoanelor cu dizabilități în cadrul familiei naturale/extinse, cu servicii de sprijin oferite de către centrul de zi, contribuind astfel la susținerea și accelerarea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități”, mai precizează Primăria Ploiești în comunicat.

- Reclamă -

Proiectul „Înființarea centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități” ar urma să fie finalizat, cel târziu, în decembrie 2025.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...