proiect pnrr gospodarii traditionale drajna
Consiliul Judeţean Prahova solicită fonduri europene, prin PNRR, pentru restaurarea a şase gospodării tradiţionale din comuna Drajna.

Proiectul urmează să fie depus în cadrul unei axe de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are o valoare maximă eligibilă de 1,77 milioane de lei.

El vizează restaurarea a şase gospodării tradiţionale din Drajna. Proiectul își propune restaurarea elementelor de lemn (prispa, stâlpii, elementele traforate), refacerea acoperișului în două sau patru ape realizată din șindrilă sau țiglă tip solzi, refacerea finisajelor exterioare ale pereților îndeosebi cu materiale tradiționale (lipitură de lut sau tencuială de nisip-var), restaurarea ferestrelor de lemn. Unde este cazul, se vor pune în valoare și alte elemente tradiționale existentă în gospodărie, precum anexele (grajdul sau cotețul de animale). În funcție de posibilități, se va amenaja o zonă cu obiecte de artă și uz gospodăresc tradiționale, se mai arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean.

Alegerea clădirilor a ţinut cont de mai multe criterii, printre care vechimea, care trebuia să fie de cel puţin 80 de ani, valoarea arhitecturală, valoarea istorico-documentară sau memorială, starea de conservare şi unicitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here