insule ecologice digitalizate colectare selectiva deseuri ploiesti proiect pnrr
Astfel de insule ecologice digitalizate au început să apară şi prin alte oraşe mari din ţară (Sursa foto: economedia.ro)
Primăria Ploieşti solicită o finanţare nerambursabilă de aproape 2 milioane de euro de la UE, prin PNRR, pentru amplasarea a 198 de insule ecologice digitalizate, cu acces pe bază de cartelă electronică, pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul european urmăreşte modernizarea infrastructurii de management al deşeurilor din Ploieşti, prin amplasarea celor aproape 200 de insule ecologice, în zonele platformelor menajere. Acestea vor fi prevăzute cu acces pe bază de cartelă electronică şi vor avea containere de depozitare împărţite pe cinci fracţii.

Proiectul de hotărâre trecuse deja de votul Consiliului Local, însă forul legislativ urmează să discute joi o modificare, care vizează repartizarea cheltuielilor. Astfel, dintr-o valoare totală de 11,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 2,4 milioane de euro, finanţarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană ar urma să se ridice la 9,74 milioane de lei, adică 1,98 milioane de euro, TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile va fi suportat din bugetul de stat, iar contribuţia proprie a municipalităţii, pentru cheltuielile neeligibile şi TVA-ul aferent, ar urma să fie de 119.000 de lei, adică puţin peste 24.000 de euro.

Dacă proiectul european va primi finanţare, noile insule ecologice digitalizate vor fi împărţite prin tot oraşul.

Astfel de insule ecologice digitalizate au început să apară şi prin alte oraşe mari din ţară (Sursa foto: economedia.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here