pasaje rutiere sinaia dn1
În Sinaia ar urma să apară în următorii ani două pasaje rutiere, la intrarea şi ieşirea din oraş, menite să fluidizeze traficul pe DN1. Proiectele, estimate la 110 milioane de lei, vor fi derulate de Ministerul Transporturilor, din fonduri europene.

Primul dintre cele două pasaje rutiere urmează să apară în zona de sud a oraşului, la intersecţia în “Y” dintre DN1 şi Bulevardul Republicii. Vorbim despre o zonă care figurează, de ani buni, pe harta aşa-ziselor puncte negre de pe drumurile naţionale. Aici apar frecvent probleme de trafic, iar accesul maşinilor care vin de pe drumul secundar e foarte greoi. Al doilea pasaj e prevăzut în nord, la ieşirea spre Buşteni, la intersecţia dintre DN1 şi Bulevardul Ferdinand, din nou o zonă unde apar mari probleme de trafic.

Guvernul a aprobat în această săptămână indicatorii tehnico-economici pentru cele două pasaje rutiere. Proiectele urmează să fie derulate de Ministerul Transporturilor, din fonduri europene.

Cele două pasaje rutiere sunt estimate la 22 de milioane de euro

CNAIR a publicat deja două prezentări grafice ale viitoarelor obiective de investiţii. La rândul său, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a salutat iniţiativa, vorbind despre nevoia unor investiţii pentru fluidizarea traficului şi mai ales pentru reducerea numărului de accidente grave.

“Multe orașe suferă din cauza drumurilor naționale care le tranzitează de multe ori chiar Centrul urbei. Sinaia a avut noroc și a fost ocolită, dar asta atrage blocajul sinăienilor în traficul national. Uneori facem peste o oră din Centru până în Platou sau invers. A luat ceva timp până am reusit să conving partenerii naționali de cele mai bune soluții pentru a facilita mobilitatea urbană în Sinaia. Ieri proiectele au primit aprobarea finală prin două Hotărâri ale Guvernului României. Vom avea în 28 de luni două pasaje rutiere supraterane, o investiție de peste 21 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile”, a scris primarul din Sinaia, într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook.

“Intersecția de la Cergău ( DN 1 cu Bd. Republicii) o să fie fluidizată, scăpăm astfel de un punct negru și deblocăm intrarea spre Centru. Intersecția de la Gura Pădurii ( DN 1 cu Bd. Ferdinand) se transformă cu un sens giratoriu iar pasajul trece peste acesta. Sunt două proiecte grele și spectaculoase care completează mobilitatea auto în comunitatea noastră alături de Pasarele Pietonale care vor lega Cartierele Platou și Izvor de Centru”, a mai detaliat primarul Vlad Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here