fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Proiectul de preluare a Spitalului CFR Ploiești, amânat de consilieri. Reacția primarului Volosevici: „PNL n-are soluții, dar le respinge pe ale mele”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

După ce o primă propunere fusese respinsă în urmă cu vreo zece luni, primarul Ploieștiului a propus din nou preluarea Spitalului CFR de la Ministerul Transporturilor, cu gândul de a reloca aici Pediatria, însă proiectul a fost amânat de consilieri. Subiectul a stârnit o amplă dezbatere între primar și grupul consilierilor PNL.

Ambele propuneri au venit după ce Ministerul Transporturilor a anunțat public că vrea să renunțe la toate spitalele CF, pe care în prezent le are în subordine. La Ploiești, prima încercare s-a lovit, în urmă cu aproximativ zece luni, de refuzul consilierilor locali. Între timp, a apărut o expertiză, care a arătat că Spitalul de Pediatrie e într-o situație de risc seismic, așa că primarul a venit din nou cu propunerea.

- Reclamă -

În varianta lui Andrei Volosevici, activitatea Spitalului de Pediatrie ar putea fi relocată, parțial sau total, la CFR, până la consolidarea clădirii de pe strada Mihai Eminescu. Acesta a argumentat că există spații suficiente și că ambele spitale ar putea să funcționeze temporar în aceeași clădire.

Consilierii PNL au invocat probleme juridice

În timpul dezbaterilor de marți, consilierii PNL au invocat faptul că pentru preluarea spitalelor CF a existat o ordonanță a Guvernului, care stabilea că perioada de depunere a cererilor a fost până la 31 august. Ei au susținut și că, potrivit aceluiași act normativ, cererile ar fi trebuit însoțit și de o serie de alte documente, care în cazul de față nu fuseseră prezentate.

Ei au organizat și o declarație de presă după ședință, în biroul viceprimarului Nicodim, în care au vorbit și despre o problemă juridică a întregului proiect, considerând că formularea folosită, de aprobare a preluării spitalului, ar fi una greșită, câtă vreme în cazul de față era vorba mai degrabă despre un acord de principiu sau despre aprobarea de transmitere a unei solicitări.

- Reclamă -

În replică, într-o declarație dată după ce a liberalilor, primarul a susținut că amânarea proiectului nu se justifică, sugerând că totul ar fi fost impus de liderii PNL și că nici măcar consilierii nu cred în argumentele pe care le-au invocat: „Dacă într-adevăr credeau că e o problemă juridică sau că am depășit termenul și nu mai putem depune cererea, atunci de ce au mai prorogat proiectul și nu l-au respins direct?”.

Andrei Volosevici: „Proiectul a fost inițiat pentru a pune la adăpost niște oameni”

Primarul a insistat pe expertiza tehnică finalizată recent și pe nevoia de a consolida Spitalul de Pediatrie, susținând că activitatea ar putea fi mutată temporar la CFR, fără ca actul medical să aibă prea mult de suferit.

„Tot mi se cere public să vin cu soluții, chiar dacă, din punct de vedere juridic, nu eu trebuie să le găsesc. Și totuși eu am venit cu soluții. Surprinzător, PNL-ul le critică, dar nu vine cu nimic. Pentru că, vă jur, a doua zi punem pe ordinea de zi și le discutăm. Dar nu există! Și atunci, există spații, există posibilitatea ca Spitalul CFR și Spitalul de Pediatrie să conlucreze, există posibilitatea să avem o modalitate de lucru, fără să deranjăm managementele, că pare că și asta a devenit o problemă care se tratează politic. Nu stau să-i învăț pe cei de la CFR ce să facă. Obligația mea este să mă asigur că am un spital în care să-și desfășoare activitatea bine, protejat din punct de vedere al structurii, cu efecte benefice pentru toată lumea”, a declarat, marți, primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img