fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Proiectul de prelungire a contractului cu Apa Nova Ploiești revine în dezbaterea Consiliului Local

Citește Și

- Reclamă -

Respinsă în ianuarie 2022, propunerea de prelungire a contractului cu Apa Nova revine în dezbaterea Consiliului Local Ploiești. Forul legislativ ar urma să desemneze o comisie de negociere.

În ianuarie 2022, proiectul de hotărâre propus de primarul Volosevici a fost respins la vot de consilierii ploieșteni. Andrei Volosevici a anunțat acum că intenționează să vină cu o nouă variantă, ușor modificată, iar aceasta e propusă pe ordinea de zi a ședinței de joi a forului legislativ ploieștean. În noua formulă, Consiliul Local ar urma să desemneze o comisie specială, care să negocieze cu operatorul.

- Reclamă -

Investiții suplimentare și prelungire de contract propuse pentru Apa Nova

Intenția este de a determina compania să facă o serie de investiții în rețeaua de apă și canalizare din municipiu. Țintele principale țin de finalizarea noii stații de epurare a orașului și de canalizarea cartierului Mitică Apostol și realizarea unei microstații de epurare. În schimbul investițiilor asumate, Apa Nova ar urma să beneficieze de o prelungire a contractului și de o majorare de tarif.

Autoritățile au dat asigurări că această majorare nu va fi substanțială, păstrând tariful din Ploiești printre cele mai scăzute din țară, sub cele practicate de către Hidro Prahova în alte localități din județ.

Apa Nova Ploieşti a cerut majorarea cu aproape 18% a tarifelor pentru apă şi canalizare

„Negocierea va avea în vedere propunerea de investiții în sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare în Municipiul Ploiești și modificarea în mod corespunzător a Contractului de concesiune”, se arată în proiectul de hotărâre, în care se mai specifică faptul că respectiva comisie va avea un termen de 60 de zile pentru prezentarea unui raport cu rezultatele negocierii, care va trebui aprobat ulterior de forul legislativ ploieștean.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...