Proiectul ”Spitalul Municipal de Urgență Ploiești” reintră în atenția conducerii Primăriei Ploiești, cel puțin pe hârtie, după o lungă perioadă de timp în care subiectul privind construirea respectivei unități spitalicești nu a mai fost unul de notoritate în rândul administrației publice locale.

Practic, au trecut patru ani de la marea promisiune a primarului Adrian Dobre din campania electorală, ”Spitalul Municipal Ploiești”, în care nu s-a întâmplat nimic.

 

Singura diferență este că, potrivit unei decizii a Consiliului Local Ploiești de la începutul anului 2019, de ”promisiunea electorală” a primarului se ocupă viceprimarii Cristian Ganea și George Pană.

Ba mai mult, putem spune că Adrian Dobre și-a abandonat  în totalitate proiectul, de vreme ce a trecut ceva timp de când nu a mai avut nicio reacție pe această temă.

Acum, la mai bine de un an de la ultimele dezbateri pe această temă, putem spune că avem primele vești legate de mărețul ”Spital Municipal de Urgență” Ploiești.

 

Potrivit viceprimarului George Pană, în viitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești, aleșii locali vor dezbate un nou proiect HCL care prevede ca terenul situat pe strada Torcători din Ploieşti, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (fosta cazarmă),  să intre în patrimoniul municipalităţii.

Practic, vorbim despre același proiect dezbătut de-a lungul timpul de nenumărate ori în ședințele legislativului ploieștean, dar care nu a fost votat din cauza mai multor probleme de ordin juridic.

 

Acum, susține viceprimarul Geoge Pană, în urma corespondenței cu Ministerul Apărării Naționale, acestea au fost rezolvate, iar pasul următor este ca în viitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești să se voteze un proiect de hotărâre care lămureşte toate aspectele juridice, având un aviz favorabil din partea MApN.

“După cum ştiţi, Primăria a solicitat un teren la fosta unitatea militară de pe strada Torcători, în vederea edificării spitalului şi a altor obiective, precum locuri de joacă, terenuri de sport, şi a unor unităţi locative de tip ANL care vor fi ulterior puse la dispoziţia Ministerului Apărării Naționale. În corespondenţa purtată cu reprezentanţii ministerului, ei ne-au trimis mai multe puncte de vedere, privind modul în care ar trebui întocmită documentaţia. Zilele trecute am primit un ultim punct de vedere, prin care sunt de acord să cedeze terenul de 7,11 hectare, în condiţiile în care cele 80 de unităţi locative vor fi predate în termen de cinci ani. S-au mai lămurit şi celelalte aspecte juridice invocate anterior, inclusiv cele legate de construcţiile vechi existente pe teren şi care trebuie demolate. Prin urmare, vom intra în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre care lămureşte toate aspectele juridice, având un aviz favorabil din partea MApN”, ne-a declarat, miercuri, George Pană, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Edilul s-a arătat încrezător că Agenţia Naţională pentru Locuinţe ar putea găsi resursele necesare şi ar putea realiza imobilele, în termenul de cinci ani.

Totuşi, trebuie precizat faptul că la nivelul administraţiei locale există unele îndoieli, în ideea că ANL derulează la nivel naţional diverse programe de construire de locuinţe, de exemplu pentru tineri sau pentru medici, însă acestea nu includ, pentru moment cel puţin, şi cadrele militare. Acest lucru ar putea îngreuna schimbarea ulterioară a destinaţiei şi predarea către MApN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here