fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Proiectul privind majorarea tarifelor pentru curăţarea şi deszăpezirea străzilor din Ploieşti, fără vize de legalitate

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești de vineri s-a aflat un proiect HCL care prevede  creşterea cu până la 31%  a tarifelor pentru curăţenia căilor publice și cu peste 40% la deszăpezire. Propunerea  aparține consilierilor PSD din Comisia  de Utilităţi  Publice, însă nu a mai fost dezbătută de aleșii locali ploieșteni deoarece nu a avut vize de legalitate.

Vă reamintim faptul că proiectul propus viza ajustarea tarifelor prevăzute în contractul pe care Primăria Ploieşti îl are cu Rosal pentru curăţenia căilor publice, fiind vorba, de fapt, aproape în toate cazurile, de o majorare a acestor tarife.

- Reclamă -

De exemplu, autoritatea publică locală ar fi plătit atât pentru curăţenie, cât şi pentru deszăpezire, între 6,4% şi 31,5% din tariful actual.

Dacă ar fi fost aprobat proiectul de hotărâre, noul tarif pe care Primăria Ploieşti l-ar fi plătit pentru măturat manual al străzilor, aleilor şi trotuarelor ar fi  fost de 23,95 lei cu tot cu TVA la 1.000 de metri pătraţi, în creştere cu aproape 12,5% faţă de valoarea din prezent, tariful pentru măturat mecanizat ar fi crescut cu aproape 7%, până la 17 lei pe aceeaşi unitate de măsură a suprafeţei, în timp ce, pentru spălatul carosabilului şi trotuarelor, prețul ar fi fost de 18,7 lei, în creştere cu 9,4%, iar cele pentru curăţenie în zona parcărilor şi a pârâului Dâmbu ar fi ajuns la aproape 12,5 lei, în creştere cu peste 7%.

De asemenea, curăţarea manuală a rigolelor ar  fi fost  tarifată cu 404 lei pe kilometru, în creştere cu 17%.

- Reclamă -

În schimb, pentru curăţarea aşa-ziselor puncte nerge, în care se aruncă iresponsabil gunoaie de ani întregi, autorităţile propuneau o ieftinire. Astfel, tariful pentru dezafectarea depozitelor necontrolate de deşeuri de pe domeniul public ar fi scăzut cu 2,2%, până la 312 lei pe tonă cu tot cu TVA.

Pentru deszăpezire, proiectul de hotărâre aducea creşteri de 18% pentru curăţatul manual al zăpezii, care ar fi fost tarifat cu aproape 495 de lei pe mia de metri pătraţi, de 18,1% pentru curăţatul manual al gheţii (738,88 lei), de 6,43% pentru curăţatul mecanizat, cu lama, al zăpezii de pe carosabil şi trotuare (15,4 lei), de 31,5% pentru împrăştierea materialului antiderapant (49,47 lei) şi de 29,7% pentru operaţiunile concomitente de curăţat cu lama şi împrăştiat antiderapant (51,87 lei).

De asemenea, încărcatul şi transportatul zăpezii ar fi fost tarifat cu aproape 61 de lei pe tonă, în creştere cu 10%, iar încărcatul şi transportatul gheţii cu 19,3 lei pe tonă, în creştere cu 9,9%.

Propunerea de ajustare a tarifelor era pusă pe seama unei clauze din contractul de delegare şi motivată prin creşterea cheltuielilor înregistrate de operator în ultima perioadă.

- Reclamă -

Nu este exclus ca în viitorul apropiat acest proiect care astăzi nu a avut vize să le obțină până la ședința viitoare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut