Un profesor universitar a propus, în cadrul dezbaterilor pentru priectele de lege ale Educației, ca băieții care termină liceul să facă patru luni de armată. 

Radu Pentiuc este profesor la Universitatea din Suceava.

Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterilor naţionale privind proiectele de legi ale educaţiei – Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior, eveniment desfășurat la Brașov, la care a participat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

„Ar fi foarte interesant dacă băieţii noştri ar face trei, patru luni de armată. Eu sunt convins că, pentru naţiunea noastră, ar fi un pas imens. Ei vor şti igienă – ca să nu fiu mai direct – administraţie, ierarhie, un program cu trezire la 6-7 dimineaţa, în aşa fel încât să le fie mai uşor să ajungă la cursuri când sunt studenţi”, a solicitat profesorul sucevean.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au spus că este o problemă foarte serioasă, dar nu ţine de acest minister.

Braşovul a găzduit, în 19 şi 20 august, la Hotel Aro Palace, dezbaterea naţională privind proiectele de legi ale educaţiei.

Profesorii au dorit să ştie mai multe amănunte despre organizarea examenelor, despre profesorii debutanţi, mentorat şi alte prevederi ale proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here