fbpx
luni, mai 29, 2023

Propunerea unui senator liberal: Minorii să intre în cluburi însoţiţi de părinţi sau tutore

Citește Și

- Advertisement -

clubAccesul tinerilor în baruri sau cluburi se va face numai pe baza buletinului, dacă un proiect de lege care este acum la Senat va fi adoptat. Un senator liberal, cel care a iniţiat legea, vrea ca minorii să poată intra în baruri şi cluburi doar însoţiţi de părinţi sau tutore. Deocamdată, proiectul a trecut de Comisia Juridică din Senat.

Senatorul PNL Sebastian Grapă s-a gândit că este nevoie de o lege prin care minorilor să le fie interzis accesul în cluburi după ce şi-a găsit fiica într-un bar.

- Advertisement -

„Fata mea, care este în ultimul an de liceu, are o gășcuță de colegi, de tineri, și i-am găsit de câteva ori într-o crâșmă, într-o bodegă ordinară, unde consumau cu încuviințarea acelui care vindea atât alcool cât și tutun. L-am întrebat de ce le-a dat voie, mi-a răspuns pe un ton așa: „Măi, vrei să îți educ eu copilul?” Deci asta e atitudinea celor care se gândesc să câștige bani”, a argumentat Sebastian Grapă, senator PNL.

Parlamentarul a găsit şi o soluţie pentru ca tinerii să se poate distra totuşi în cluburi.

„Reporter: Dacă vă cere fiica să mergeti în club, vă duceți?

- Advertisement -

Sebastian Grapă, senator PNL: Categoric mă duc în club, stau… dansez cu ea, mă duc, îmi place în club, îmi aduc aminte de anii tinereții”.

Actul normativ mai prevede că patronii care deţin localuri trebuie să verifice vârsta celor care le trec pragul. Deocamdată, proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei Juridice a Senatului.

„E obligația noastră să creăm un cadru legislativ care să îi protejeze. Vârsta e o vulnerabilitate la un moment dat, sunt supuși unor provocări”, a declarat Cătălin Boboc, președintele Comisiei juridice din Senat.

Proiectul va deveni lege după ce va trece de Camera Deputaţilor, for decizional.

- Advertisement -

Potrivit unul studiu publicat anul trecut de Ministerul Tineretului, 18% dintre cei care au recunoscut că beau alcool au până în 18 ani, iar 19% dintre tinerii care au participat la sondaj au declarat că au început să fumeze la vârsta de 16 ani.

sursa: Digi24

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Când se face dezinsecție și deratizare în Ploiești

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10,...

Mai Multe Articole Ca Acesta