Poliţia Rutieră propune sancţiuni mai dure pentru şoferii care nu respectă regulile de circulaţie pe autostradă, principalele modificări vizând circulaţia pe contrasens şi pe banda de urgenţă. Astfel, şoferii care circulă pe contrasens ar putea fi sancţionaţi cu amenzi mai mari şi reţinerea permisului pentru o durată de 120 de zile faţă de 60 de zile în prezent în timp ce, pentru circulaţia pe banda de urgenţă se propune măsura complementară de suspendare a permisului pentru 60 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a prezentat aceste propuneri într-o conferinţă de presă ca reacţie la valul de accidente din ultima perioadă: “Recent, Poliţia a făcut o serie de propuneri pentru modificarea Codului Rutier. Vrem să introducem în legislaţie ,,conduita agresivă”  a participanţilor la trafic care acum nu se regăseşte. Dacă ne referim la circulaţia pe contrasens, acum se sancţionează cu amendă de la 870 de lei la 1305 şi permis suspendat pentru 60 de zile. Propunerea este ca amenda să fie în clasa a IV- a cu amendă până la 2900 de lei şi permis reţinut pentru 120 de zile. Pentru circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzii acum sancţiunea este doar amendă, vrem ca permisul să fie suspendat pentru 60 de zile. Când circulăm pe autostrada viteza este mai mare şi pericolul creşte”, a precizat Drăgan. Totodată, la MAI se lucrează îmbunătăţirea cadrului legal pentru pregătirea cursanţilor din şcolile de şoferi, a mai anunţat reprezentantul IGPR.

În privinţa infrastructurii rutiere din România, Drăgan a subliniat că, în cazul accidentului de la Sibiu indicatorul rutier era deteriorat iar în alte cazuri au fost semnalate probleme majore cu semnalizarea ştearsă sau necorespunzătoare, panouri electronice de informare nefuncţionale şi lipsa parapetelor de protecţie pentru a împiedica accidentele frontale.
11 persoane şi-au pierdut viaţa marți, 3 august a. c., pe şoselele din România. Potrivit g4media.ro, recent, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, cerea într-o postare pe Facebook, implicarea MAI pentru a reduce accidentele grave.

Sursă foto g4media.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here