Sursă foto: Pixabay
Au trecut patru ani de la evenimentele din 10 august, iar cu această ocazie comunitatea Declic a anunțat un protest astăzi în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00. Sloganul protestului va fi: “10 august- Nu uităm și nu iertăm”.

Scopul protestului este stabilirea vinovaților pentru represiunea împotriva protestatarilor pașnici.

De asemenea, celebrul elefant roz va fi adus în Piața Victoriei, unde are loc manifestația, și va fi gazat în semn simbolic.

”24 de jandarmi sunt urmăriți penal pentru lovirea și gazarea protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor, la 4 ani de la evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei. Comunitatea Declic face un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

Declarațiile jandarmilor audiați la Secția Militară scot la iveală faptul că au primit ordin să își acopere numerele de identificare de pe căști și de pe echipamente, chiar cu o zi înainte de 10 august 2018.

Ca să marcheze 4 ani de la 10 august 2018, membrii Declic vor fi prezenți miercuri, 10 august, în Piața Victoriei, de la ora 18:00, alături de alte organizații civice, la protestul „10 august – Nu uităm și nu iertăm”, au transmis reprezentanţii Declic printr-un comunicat.

Iată și imagini video live de la protestul organizat la patru ani de la violențele din Piața Victoriei:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here