fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Protest cu sloganul “10 august- Nu uităm și nu iertăm”, anunțat astăzi

Citește Și

- Reclamă -
Au trecut patru ani de la evenimentele din 10 august, iar cu această ocazie comunitatea Declic a anunțat un protest astăzi în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00. Sloganul protestului va fi: „10 august- Nu uităm și nu iertăm”.

Scopul protestului este stabilirea vinovaților pentru represiunea împotriva protestatarilor pașnici.

De asemenea, celebrul elefant roz va fi adus în Piața Victoriei, unde are loc manifestația, și va fi gazat în semn simbolic.

- Reclamă -

”24 de jandarmi sunt urmăriți penal pentru lovirea și gazarea protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor, la 4 ani de la evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei. Comunitatea Declic face un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

Declarațiile jandarmilor audiați la Secția Militară scot la iveală faptul că au primit ordin să își acopere numerele de identificare de pe căști și de pe echipamente, chiar cu o zi înainte de 10 august 2018.

Ca să marcheze 4 ani de la 10 august 2018, membrii Declic vor fi prezenți miercuri, 10 august, în Piața Victoriei, de la ora 18:00, alături de alte organizații civice, la protestul „10 august – Nu uităm și nu iertăm”, au transmis reprezentanţii Declic printr-un comunicat.

- Reclamă -

Iată și imagini video live de la protestul organizat la patru ani de la violențele din Piața Victoriei:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut