UPDATE Directorul general al societății C-MEC a oferit următoarea declarație:

 “Consider că acțiunea întreprinsă de angajați este ilegală. Angajații au voie să facă grevă doar două ore, au trecut deja patru ore, prin urmare nu este un protest spontan, ci o grevă ilegală.

Găsiți atașat articol din contract colectiv de muncă aplicat în C-Mec legat din prima de vacanță. Nu este precizat când trebuie să fie plătită, este foarte clar. Deci greva este și ilegală și nemotivată.

Toate firmele au avut probleme în perioada aceasta a pandemiei, cifra noastră de afaceri a scăzut cu peste 50%, nu pot să înțeleg cum muncitorii sabotează această societate.”, ne-a transmis directorul societății, alături de următorul document:

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Angajații societății C-MEC Metal Ploiești susțin că au oprit lucrul în fabrică din cauza faptului că nu au încasat primele de concediu. Redacția noastră a fost contactată de angajați ai societății care ne-au povestit cum au ajuns să recurgă la un protest spontan.

Societatea cu capital belgian are sediul pe strada Rezervoarelor unde se fabrică construcții metalice. Oamenii spun că în contractul colectiv de muncă au prevăzută o primă de concediu de valoarea unui salariu.

“Acum ne duc cu vorba că n-au bani, că au bani de dat la stat, că o altă societate le cere insolvența, că au probleme cu banii. Acum o săptămână managerul ne-a zis că ne dă banii în patru rate, în patru luni, pentru că dacă ne-ar da-o pe toată o dată ar risca să închidă fabrica. Noi oamenii am făcut un tabel și am semnat că nu suntem de acord și vrem toții banii odată, dar nu ni i-au dat”, ne-a povestit un angajat al societății.

La ora actuală peste 30 de angajați ai societății ar fi oprit producția în fabrică, mai spun oamenii, care ne-au trimis și fotografii.

“Managerul lucrează de acasă astăzi și ne-a spus că se gândește să își dea demisia pentru că n-a primit niciun răspuns din Belgia. Ne-a spus că ieri a vorbit în Belgia referitor la primele noastre, dar că încă nu i s-a răspuns”, a mai spus un salariat.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere societății și, îl măsura în care va fi remis, în vom publica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here