Jandarmeria oferă explicaţii după incidentele de marţi seara, când mai mulţi protestatari au aruncat ketchup pe faţada Ministerului Justiţiei, aceştia fiind conduşi la secţie de poliţie şi amendaţi.

“În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale.

In urma incidentului, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice”, precizează Jandarmeria.

Câțiva manifestanți, printre care și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit “Ceaușescu”, au mers, marți seara, în fața Ministerului Justiției după ce Executivul a modificat prin ordonanță de urgență legile justiției și au aruncat cu ketchup pe pereți, în semn de protest.

Oamenii prezenți în fața ministerului au protestat față de modificările aduse legilor justiției și unii dintre ei au dat cu ketchup pe pereții ministerului.

Printre protestatarii prezenți la ministerul Justiției s-a numărat și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit “Ceaușescu”. Marian Ceaușescu este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale. Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu” este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

La fata locului au apărut și jandarmii, care i-au ridicat pe unii dintre manifestanți.

Pe 14 ianuarie 2019, protestatarul Mihai Cristian Dide a aruncat cu vopsea roşie pe scările Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de crima de la Mediaş, unde un tânăr de 25 de ani a fost ucis de un fost deţinut eliberat în urma recursului compensatoriu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here