Protestul de la Grupul Feroviar Român continuă și astăzi! Se pare că până la acest moment nu au avut loc negocieri, iar potrivit angajaților nici nu există interes de negociere din partea conducerii.

Potrivit unor angajați care au dorit să-și păstreze anonimatul se pare că au fost aduși angajați din alte orașe și au fost introduși în interior prin alte căi de acces decât cea principală, pentru face treaba celor care protestează.

Un angajat ne-a prezentat o teorie pe care crede că mizează conducerea GFR:

“Angajaților care nu se prezintă la muncă și depășesc trei zile consecutiv li se va desface contractul de muncă și vor pierde continuitatea, vechimea și sporurile. Mizează pe faptul că oamenii nu au altceva de lucru și știu că tot la ei se vor întoarce, însă fiind vorba de un contract nou angajații vor pierde sporurile, în timp ce compania va ieși în câștig. Despre faptul că au adus angajați din alte orașe, am auzit și eu că ar fi adus personal de la Pitești. Pentru ca două locomotive să funcționeze normal este nevoie de aproximativ 10 persoane”, a declarat pentru ziarul Incomod un angajat care dorește să-și păstreze anonimatul.

Reporterii noștri au luat legătura cu Costache Florin, un angajat al GFR care este prezent la protest. Acesta susține că deși la fața locului a fost prezent unul dintre directorii cu putere de decizie ai companiei și s-a încercat o negociere, directorul nu ar fi părut interesat, solicitând să se discute la sediul sucursalei. Angajatul a mai spus că și el ar fi auzit zvonuri despre faptul că ar fi fost introdus personal prin alte căi de acces. Totodată, acesta vorbește despre faptul că muncitorii profesioniști nu ar trebui să fie încadrați în planurile salariale pentru muncitorii necalificați, făcând referire la salariul minim pe economie.

“Costache Florin mă numesc, sunt salariat al companiei Grup Feroviar Român și mă aflu printre colegii mei care au declanșat un protest spontan în cursul zilei de ieri. Protestul continuă, nimeni nu a renunțat. Există zvonuri și poate chiar este real faptul că au introdus personal prin alte căi decât poarta de acces. În momentul în care am sosit eu, era prezent unul dintre directorii cu putere de decizie din cadrul companiei, am încercat un dialog aici, dar nu s-a putut realiza din cauza colegilor mei și refuzului său de a discuta, propunând să mergem să discutăm la sucursală și să discutăm acolo civilizat, așa cum și mie mi se pare normal. Colegii mei s-au arătat puțin receptivi la această propunere din teama de a nu fi manipulați. Ca și în trecut s-a repetat acest episod, nu au învățat nimic din trecut. Problema este nemulțumirea salarială, suntem categorii profesionale care lucrăm direct în siguranța circulației, sunt profesii, sunt oameni calificați, suntem autorizați, suntem verificați profesional, medical și psihologic periodic, deci nu putem fi retribuiți cu salariul minim pe economie care se adresează profesiilor muncii necalificate. Pentru moment nu există niciun semn concret că GFR s-ar arăta interesat de o negociere, iar noi continuăm protestul. Oamenii sunt hotărâți, în ciuda vremii care este nefavorabilă nouă și favorabilă lor, probabil că mizează și pe acest aspect, sperând că vremea ne va determina să renunțăm. Nu vom renunța, continuăm protestul indiferent cât va dura. Acesta este mesajul colegilor mei, mesajul meu fiind unul dintre ei, interesat direct de a obține o majorare de salariu rezonabilă, nu visăm sume fabuloase, astronomice, chiar am precizat asta în scurta întâlnire avută cu directorul la fața locului, însă nu s-a arătat interesat de soluționare, cel puțin pentru moment”, a declarat Costache Florin pentru ziarul Incomod.

De asemenea, un cititor al ziarului nostru ne-a contact și ne-a spus că printre angajați se zvonește că anumitor persoane le-ar fi fost oferită suma de 2.000 lei pentru a-și convinge colegii să renunțe la protest, dar aceștia ar fi refuzat oferta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here