consiliul judetean prahova cnair protocol pasaje valea prahovei dn1
Consiliul Judeţean Prahova şi CNAIR au semnat astăzi un protocol pentru construirea a trei pasaje rutiere pe Valea Prahovei, dintre care două în Sinaia, peste DN1, şi unul în Azuga, pe sub drumul naţional. Finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi un protocol de colaborare cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea realizării a trei pasaje rutiere pe Drumul Naţional, la Sinaia şi Azuga, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

“Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului pietonal, fluidizarea traficului urban și creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane pe Valea Prahovei”, se arată în comunicatul transmis de CJ Prahova.

Pasajele rutiere vor fi situate la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) şi la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

“Scopul protocolului îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării proiectelor de infrastructură amintite. Dintre sarcinile care revin CJ-ul se regăsesc cele privind derularea procedurilor de achiziţie, monitorizarea şi implementarea proiectului, recepţia lucrărilor, monitorizarea pe perioada de garanţie ş.a. Finanțarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here