Partidul România Unită se dovedește pe zi ce trece ca fiind o anexă a PSD-ului, un loc de refugiu pentru social-democrații care nu se mai înțeleg cu actualii colegi de partid. Deși zvonuri au existat încă de la început în acest sens, de abia acum dovezile ies la iveală, când mai mulți PSD-iști au migrat zilele trecute către PRU. În Prahova trei parlamentari care au fost membri PSD au trecut la PRU: deputatul Ion Eparu, deputatul Sebastian Ghiță, intrat în Parlament pe listele PSD, ulterior fiind independent, și senatorul Daniel Savu, de asemenea ales PSD, iar ulterior fiind independent. În plus, există zvonuri că și deputatul Vlad Cosma urmează să plece de la PSD la PRU. Mai mult decât atât, se vorbește despre posibilitatea ca fostul prim-ministru Victor Ponta să fie următorul liber al Partidului România Unită.

Reporterii ziarului Incomod au discutat cu Costin Cană, fost vicepreședinte PRU Prahova, despre ipoteza conform căreia încă de la început partidul a fost susținut de Victor Ponta și a fost construit ca o rezervă a PSD-ului. Acesta spune că tot timpul au existat zvonuri în acest sens și că acum se arată adevărul despre această formațiune politică.

“Mi-am dat demisia înainte să vină cineva în PRU, doar că se auzeau zvonuri încă de atunci. Imediat după alegeri, Bogdan Diaconu a spus “Haideți să vedem cum facem, ori batem palma cu altcineva, ori murim în continuare ca și partid”. De atunci se auzeau zvonuri că vor veni foarte mulți din PSD. Din punctul meu de vedere, aceasta este vânzarea partidului și de aici încolo se va promova un fals naționalism, în niciun caz PRU nu va mai avea aceeași direcție pe care a avut-o înainte. Zvonuri au fost întotdeauna că este un partid de rezervă al PSD-ului, doar că sincer să fiu nu mă așteptam, pentru că Bogdan Diaconu ne-a spus că este un partid de centru, nici de stânga, nici de dreapta, era altfel, promovau altfel de politică. Scopul a fost de a crea o formațiune politică nouă, de a câștiga încrederea cetățenilor, a ocupa naționalismul care, după moartea lui Vadim Tudor a dispărut, și după ce oamenii au început să aibă cât de cât încredere într-un partid nou, în politicieni, s-a încercat mutarea altora în această barcă. Victor Ponta, de exemplu, a declarat că l-a ajutat de la început pe Bogdan Diaconu să creeze acest partid. Asta a fost declarația lui. Că nouă nu ni s-a spus de la început și am crezut într-un proiect de țară care de fapt s-a dovedit a nu fi ceea ce părea, este altă poveste.”, a declarat pentru ziarul Incomod Costin Cană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here