Așa cum ne-a obișnuit de atâția ani, PSD Prahova începe campania murdară și ilegală în județ! Este vorba despre afișele amplasate ilegal care anunță candidatura a doi primari social democrați, respectiv Gheorghe Podaru pentru Primăria Sălciile și Marin Enache pentru Primăria Colceag. Mai mulți cititori ai ziarului nostru ne-au trimis fotografii pe adresa redacției, din care se poate observa cum candidații au lipit afișe pe gardurile oamenilor, dar și pe domeniul public.

Potrivit legislației în vigoare, candidații nu pot pune afișe pe domeniul public, decât în locurile bine stabilite de administrația locală. În ceea ce privește lipirea acestora pe gardurile caselor, candidații au nevoie de acordul proprietarilor. Referitor la lipirea afișelor pe gardurile sau pe clădirile aparținând unor magazine, cum este cazul candidatului Gheorghe Podaru (foto jos), legislație interzice acest lucru, magazinele fiind considerate spații publice.

Nu știm dacă cei doi candidații au avut acordul cetățenilor când au lipit afișe pe gardul lor, cert este că aceștia pot formula plângere la poliție în caz că nu și-au dat acceptul.

Alături de cei doi candidați despre care v-am vorbit mai sus, pe gardurile oamenilor și pe domeniul public apar și afișe cu echipa PSD pentru Consiliul Județean Prahova. Iată că această ”echipă” pe care PSD o propune pentru CJ Prahova este formată din mai mulți candidați care au avut sau încă mai au probleme cu legea.

Citește: „Penalii” pe care PSD Prahova îi propune la Consiliul Județean

Reamintim că startul campaniei a fost dat pe 5 mai, candidații înscriși în cursa electorală pentru alegerile locale având la dispoziție 30 de zile, începând din data respectivă, pentru a convinge alegătorii să le acorde votul la scrutinul din 5 iunie. Citiți AICI tot ce trebuie să știți despre alegerile locale 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here