Conducerea PSD București nu e de acord cu propunerea PSD Prahova de a-l pune pe Bogdan Toader la președinția Consiliului Județean Prahova. Motivul ar fi că numele lui Toader apare în celebrul dosar Papici.

Deși nu a fost inculpat în niciun dosar, procurorii au arătat că cei Toader era ”câinele de pază” a celor implicați în scandal. Pe perioada cercetărilor din dosar, un grup de persoane care proteja gruparea Păvăleanu-Alexe a inițiat „unele măsuri de supraveghere operativă (filaj) în zona Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești”. În ordonanța de clasare a lucrării semnată de procurorul Lucian Papici de la DNA este descris modul în care acționa dispozitivul de filaj din care făcea parte Bogdan Toader.

”Astfel, pentru a identifica persoanele chemate ca martor-în perspectiva intimidării acestora-respectiv contactele pe care procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și procurorul de caz le au cu diverse autorități, în principal cu organul informativ cu care se cooperează, în proximitatea sediului parchetului s-a constituit un dispozitiv de filaj/contrafilaj realizat de persoane cunoscute ca aparținând cercului relațional al familiei Cosma-angajați ai firmelor din cercul lor de interese sau semnalați frecvent în relație cu aceștia-și folosite, pe perioada campaniilor electorale pentru activități violente de intimidare a adversarilor politici. Consilierul județean Toader Bogdan Andrei era interfața folosită de Cosma Mircea pentru legătura cu Alexe Răzvan și restul membrilor grupului.”

Datorită suspiciunilor care planează asupra lui Toader, de la București, Alianța PSD+ALDE ar prefera-o la președinția Consiliului Județean pe Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here