fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

PSD, fără majoritate în Consiliul Local Ploiești. Discuții aprinse pe tema achiziționării bazei sportive Lukoil

Citește Și

- Reclamă -

Luptele politice nu au întârziat să apară nici de această dată în Consiliul Local Ploiești, mai ales atunci când în joc este modul în care vor fi distribuiți banii din bugetul local.

La începutul ședinței, când s-a discutat bugetul fiecărei instituții subordonate Primăriei Ploiești sau Consiliului Local Ploiești, lucrurile păreau clare și stabilite încă de la dezbaterile din spatele ușilor închise pe tema alocării fodurilor bugetare.

- Reclamă -

Ulterior, pe parcusul discuțiilor și  al realocării anumitor sume de bani dintr-un capitol bugetar în altul, consilierul local PSD, Sorin George Botez, a realizat faptul că nu sunt bani pentru achiziționarea bazei sportive de la Lukoil.

Totul a pornit de la faptul că primarul Adrian Dobre i-a îndemnat pe aleșii locali să transfere suma prevăzută la Capitolul Învățământ în valoare de 1.578.000 de lei ,prevăzută inițial pentru studiile aferente construirii celor două grădinițe pe Bulevardul Petrolului și pe Aleea Strungă, la subcapitolul – Reparații unități de învățământ, unde suma inițial repartizată era de 1.335.000 de lei.

De avut în vedere faptul că este vorba despre acele grădinițe ale căror proiecte controversate au fost respinse de mai multe ori de legislativul ploieștean (detalii aici).

- Reclamă -

Revenind la buget, în primă fază, propunerea edilului era împărtășită de toți aleșii locali, indiferent de culoarea politică.

Dându-și seama de faptul că proiectul PSD privind achiziționarea bazei sportive nu are finanțare, consilierul Botez a cerut ca banii de la grădinițe să se îndrepte în acea direcție.

Solicitarea sa a creat numeroase reacții dure din partea liberalilor, consilierii PNL susținând că problemele din unitățile de învățământ sunt mult mai importante decât un teren de fotbal.

Pentru că nu s-a ajuns la un numitor comun, aleșii locali PSD au solicitat o pauză de consultări. Numai că această pauză nu i-a ajutat cu absolut nimic. Aceștia aveau să se confrunte cu o nouă majoritate în Consiliul Local Ploiești, PNL-ALDE-PMP. Practic, de această dată ALDE și PMP au jucat rolul a două formațiuni politice libere, neasociate unei alianțe. Astfel, amendamentul legat de repartizarea banilor pentru reparații școli a trecut cu 15 voturi.

- Reclamă -

De la acest moment, dezbaterea a devenit și mai tensionată.

Pentru că nu doreau să renunțe la obiectivul lor de investiții, social-democrații au formulat un nou amendament privind mutarea întregii sume din fondul de rezervă în valoare de 350.000 lei.

Propunerea consilierilor PSD nu a fost validată, în sală existând în acel moment o nouă majoritate politică.

Nici la o a doua „strigare”, când a fost vorba de suma de 300.000 de lei, aleșii PSD nu au avut sorți de izbândă, având în vedere faptul că atât liberalii, cât și grupul ALDE, dar și cei doi consilieri de la PMP nu au votat alături de cei 10 social-democrați.

Într-un final, salvarea proiectului privind achiziționarea bazei sportive a venit de la consilierul local Paul Palaș. În urma unei consultări cu directorul economic al Primăriei Ploiești, Nicoleta Crăciunoiu,   a fost găsită o soluție,  respectiv mutarea sumei de 250.000 de lei de la fondul de rezervă și alte 500.000 de lei de la capitolul dobânzi.

Amendamentul a fost votat de data aceasta de aleșii PSD, ALDE și PMP.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut