Consilierii locali PSD Ploiești au emis un comunicat de presă după ședința de consiliu local din data de 9 decembrie, în care au vorbit despre proiectul grădinițelor:

“Consilierii locali PSD doresc construirea de grădiniţe noi în Ploieşti şi îi solicită primarului Adrian Dobre să iniţieze urgent proiecte viabile în acest sens, proiecte care să demonstreze grijă faţă de banul public!

Consilierii PSD au votat, de-a lungul timpului, achiziţionarea de mijloace de transport nepoluante, reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Ploieşti, reabilitarea sistemului de iluminat public, regenerarea urbană a mai multor cartiere din oraş sau realizarea legăturii dintre Gara de Vest şi Gara de Sud prin prelungirea străzii Libertăţii. (ultimul proiect fiind adoptat astăzi! )

Proiectele privind construcţia unor grădiniţe la preţuri uriaşe, cu o cotă foarte mică de contribuţie din fonduri europene,  nu au fost aprobate de Consiliul Local al municipiului Ploieşti, iar acest fapt ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru primarul Dobre. Contribuţia municipalităţii ar trebui să fie de 69% în cazul grădiniţei cu program normal de pe str. Aleea Strunga şi…92% în cazul celei cu program prelungit de pe Blvd. Petrolului!

Consilierii locali PSD au atras atenţia, în nenumărate rânduri, asupra costurilor uriaşe, iar punctul nostru de vedere a fost împărtăşit şi de reprezentanţii Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, care au refuzat să avizeze proiectele de hotărâre de Consiliu Local.

Mai mult, documentele puse în mapa consilierilor locali nu aveau nici viză de legalitate, ceea ce făcea imposibilă votarea acestora.

Încercarea de manipulare a primarului Adrian Dobre nu a mai fost acceptată nici de către consilierii locali PNL în Consiliul Local Ploieşti  care s-au abţinut să voteze proiectele initiate de edilul Ploieştiului. Suntem curioşi cum va justifica Adrian Dobre votul colegilor săi de partid!

Am fost acuzaţi că suntem trădători, că nu dorim dezvoltarea Ploieştiului, că ne opunem construirii de unităţi de învăţământ.  Votul de astăzi ne-a demonstrat că avem dreptate şi că în tabăra PNL există înţelepciune şi grijă faţă de banul public.  Vrem grădiniţe noi, dar nu atunci când nu este respectat banul public!

Reiterăm faptul că suntem deschişi la aprobarea oricărui proiect menit să rezolve problemele acestui oraş, iar principala condiţie este ca acesta să respecte întocmai legislaţia în domeniu!

PSD Ploiești”, au transmis consilierii locali PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here