PSD Prahova va nominaliza atât viitorul prefect, cât și unul dintre cei doi subprefecți din județ, transmite telegrama.ro, care îl citează pe Bogdan Toader, președintele organizației județene a social-democraților. Decizia vine în contextul negocierilor purtate în interiorul coaliției de guvernare.

O nouă coaliţie de guvernare însemnă, automat, şi schimbări în conducerile Prefecturilor, structurile care reprezintă Guvernul în teritoriu. În Prahova, social-democraţii urmează să facă două propuneri, atât pentru postul de prefect al judeţului, cât şi pentru cel vacant de subprefect. Informaţia vine în contextul în care, la nivel naţional, potrivit unor surse din mediul politic, PSD ar urma să aibă 20 de prefecţi, PNL 18 şi UDMR 4, în urma negocierilor din coaliţie.

“La nivelul coaliţiei naţionale s-a stabilit ca noi să facem atât propunerea pentru postul de prefect, cât şi pe cea pentru postul de subprefect. Pentru funcţia de prefect, eu îl nominalizez pe domnul Emil Drăgănescu, este un om echilibrat, cu experienţă, care a mai făcut parte din conducerea Prefecturii. Pentru postul de subprefect sunt mai multe variante. Vom face o şedinţă în curând pentru o nominalizare oficială”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, pentru telegrama.ro

În momentul de faţă, prefectul judeţului Prahova este Cristian Ionescu, propus de către PNL. Unul dintre cele două posturi de subprefect este ocupat de Alexandru Vane, tot PNL, în timp ce al doilea, care ar urma să fie ocupat acum de un membru PSD Prahova, a rămas vacant după schimbarea din funcţie a lui Felix Bulearcă, membru USR, în urma ruperii coaliţiei dintre PNL şi USR.

Dacă, pentru multă vreme, prefecţii şi subprefecţii nu aveau voie să facă parte din partide politice, prin statutul de înalţi funcţionari publici, o modificare legislativă intrată în acest an în vigoare a permis ca aceştia să fie numiţi politic în mod oficial. Primele numiri complet asumate politic au avut loc în primăvara acestui an, iar în septembrie au avut loc şi primele demiteri asumate politic, în momentul ieşirii USR-ului de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here