După ce un consilier local PNL a acuzat grupul PSD din Consiliul Local că s-a opus micșorării indemnizațiilor pentru cei care fac parte din Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) din instituțiile subordonate Primăriei, liderul grupului PSD a reacționat și a contrazis această declarație.

Concret, este vorba de un amendament propus spre votare în ultima ședință de consilierul local Ionuț Ionescu, care spunea că indemnizațiile celor care fac parte din AGA trebuie modificate, de la 1.250 lei lunar, la maxim 500 pe ședință. Detalii aici! Grupul social-democraților din cadrul Consiliului Local a refuzat să participe la acest vot, prilej pentru cei de la PNL să anunțe să PSD-iștii nu vor venituri micșorate.

Însă, liderul grupului PSD, George Botez, a explicat pentru ziarul Incomod că în realitate s-a dorit evitarea posibilității ca indemnizațiile să crească. Cum în unele instituții, AGA se reunește și de patru ori pe lună, la o indemnizație de 500 lei pe ședință, consilierii locali puteau ajunge să câștige 2.000 lei pe lună, lucru care însemna de fapt o majorare a câștigurilor avute în urma acestei activități.

Iată ce a declarat consilierul municipal George Botez:

“Acolo scria că se limitează suma la 500 lei pentru fiecare adunare generală. Noi am avut situații când la unele unități s-au făcut patru sau cinci ședințe AGA într-o lună. Înainte era 1.250 lei pe lună și ei voiau 500 lei pe ședință. Din modul în care s-a redactat acest amendament se ajungea la niște venituri care nu erau justificate. Refuzul nostru a fost de a vota amendamentul așa cum a fost formulat, întrucât se crea posibilitatea unor câștiguri majorate, cu care noi nu am fost de acord. Acel amendament, cu acea exprimare, nu era în interesul ploieștenilor”, a explicat consilierul local George Botez pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here