În timp ce la nivel național PSD se războiește politic destul de dur cu PNL, în județul Prahova este liniște. O liniște suspectă care alimentează zvonurile potrivit cărora există înțelegeri la nivel politic de tip non combat.

Doar primarul PNL Adrian Dobre și viceprimarul PSD Cristian Ganea mai sparg din când în când monotonia, ambii fiind președinții filialelor locale ale celor două partide.
Roberta Anastase, deputat PNL, și-a întrerupt brusc atacurile publice îndreptate spre ALDE, referitoare la poluarea din Ploiești.  Un subiect sensibil pentru mulți ploieșteni, exploatat din plin acum de USR.
În rest liniște și pace, probabil prin banii oamenilor de afaceri care roiesc în jurul partidelor pentru contracte cu statul.

Totuși este vorba de liniștea dinaintea furtunii. În ultimele zile am aflat o sumedenie de povești care mai de care mai interesante. Chiar dacă la vedere totul pare roz, în spatele ușilor închise se lucrează din ce în ce mai mult la strategii, combinații și planuri de atac.

Înțeleg că la nivel local PSD și ALDE vor trage tare și vor lupta cu toate armele pentru un scor bun la alegerile prezidențiale din 2019, pregătind în acest sens la începutul anului viitor oferte tentante pentru transferuri, ținte fiind primari PNL din Prahova. Primarii își pot mobiliza electoratul și astfel PSD și ALDE își cresc foarte mult bazinul de vot.
Se discută foarte mult și despre un posibil troc prin care PSD să ia Consiliul Județean și să cedeze Primăria Ploiești PNL.

În administrația locală cei din PNL vânează mișcările viceprimarilor PSD și ALDE în timp ce pesediștii adună date despre primarul Adrian Dobre. Greu la acest capitol, având în vedere că primarul Adrian Dobre deseori evită asumarea deciziilor importante.

Salubrizarea orașului va fi o lovitură grea pentru administrația PNL, care este foarte vulnerabilă pe acest subiect.

Totodată, potrivit surselor mele din interiorul partidelor politice, o campanie aprigă se va duce pe zona mass media, fiind deja puse deoparte pentru a fi exploatate la momentul oportun înregistrări audio-video, dosumente și chiar și plângeri penale.

2019 este un an cu alegeri pentru Parlamentul European și funcția de președinte al României. 2020 va fi un an tot cu două campanii electorale, alegerile locale și cele parlamentare.
Bătălia va fi aprigă și vor fi folosite toate armele pentru atac!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here