fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Psiholog Claudia Iordache: „Este nevoie de prevenție în cazul jocurilor care pot avea influențe negative asupra copilului”

Citește Și

- Reclamă -

Jocul virtual „Balena Albastră” continuă să influențeze negativ tinerii și să îi sperie atât pe părinți, cât și pe profesori. Potrivit autorităților, în școli urmează să se discute despre riscurile acestui joc, pentru a-i informa bine pe elevi cu privire la pericolele acestuia.

Pentru a afla care este opinia unui psiholog referitoare la pericolele acestui joc, reporterii ziarului Incomod au luat legătura cu Claudia Iordache. De asemenea, aceastea ne-a oferit și câteva recomandări care ar putea să le fie de folos părinților. Iată mai jos ce ne-a declarat Claudia Iordache:

- Reclamă -

„Printre efectele negative ale dependenței de jocuri virtuale, de calculator și de telefon se numără problemele de comportament, anxietatea, atacurile de panică, depresia, stima de sine scăzută, agresivitatea și irascibilitatea, crizele epileptice, mai ales de tip fotosensibil, nevoia de a fi mereu conectat, ignorând persoanele sau nemaidorind să întreprindă anumite activități specifice vârstei sale, scăderea capacității de concentrare și memorare, scaderea randamentului școlar, nevoia de a-și petrece mai mult timp în lumea virtuală decât în cea reală, oboseală și dezinteres față de grupul de prieteni, față de colegi și de familie.

Într-o societate modernă, ca oricare altă dependență la care asistăm, este nevoie de prevenție în cazul jocurilor care pot avea influențe negative asupra copilului, într-o societate în care tehnologia funcționează cu o viteză foarte crescută, este importantă adoptarea vieții la această tehnologie, iar această responsabilitate le revine părinților, copiii neavând capacitatea întotdeauna de a identifica pericolele și nici capacitatea de autocontrol.

Este important ca părinții să monitorizeze activitățile copilului, să impună anumite reguli care să vizeze conținutul și durata. Multe jocuri virtuale conțin elemente negative care conduc în timp la perceperea greșită asupra vieții, cum ar fi elementele de discriminare și agresiune (orientate către om și animale, informații cu conotație sexuală), selectarea anumitor jocuri care să îi stimuleze copilului creativitatea, imaginația, nevoia de informare și dezvoltarea personală, informarea cu privire la anumite jocuri care devin un pericol.

- Reclamă -

Copiii au nevoie să își consume energia, drept urmare ar fi indicat să fie orientați către activități sportive sau petrecerea timpului jucându-se cu alți copii”, a spus psiholog Claudia Iordache.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut