Un sortiment de pulpe de pui superioare a fost retras de la vânzare de magazinele Metro Cash&Carry, după ce s-a constatat că este infestat cu Salmonella Enteridis, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

“În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta: 0374. 115.555”, se arată în comunicatul companiei postat de ANSVSA.

Salmonella este bacteria implicată în etiologia celei mai frecvente boli diareice din SUA și probabil din lume. Salmonella trăiește în mod obișnuit în intestinele animalelor și ajunge să contamineze diverse alimente sau apa, devenind în acest fel patogenă pentru om, scrie romaniatv.net.

Cea mai frecventă cauză a salmonelozei este reprezentată de consumul diverselor alimente contaminate, fie crude, fie incorect preparate termic. Contaminarea se poate realiza inclusiv prin atingerea alimentelor contaminate, urmată de spălatul incorect al mâinilor. Cele mai incriminate alimente sunt: carnea crudă sau prea puțin gătită (inclusiv pui, curcan, rață, vită, vițel, porc), fructele sau legumele crude, laptele nepasteurizat și alte produse lactate, inclusiv brânza moale, înghețata sau iaurtul.

Simptomele apar, de obicei, la câteva zile după ce a fost consumat un aliment contaminat și se manifestă de cele mai multe ori sub forma de: greață, vărsături, febră, diaree apoasă, uneori și sangvinolență (care poate dura și 10 zile), dureri abdominale, crampe, stare generală alterată. În general boala se vindecă în 7 zile, în timp ce scaunele diareice pot continua și până la 10 zile. Uneori este nevoie de câteva luni pentru ca funcționalitatea intestinului să reviă la normal, mai scrie sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here