Viorica Dăncilă este criticată de europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European, după ce a anunţat că România mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, iar ulterior şi-a nuanţat poziţia.

“Prim-ministrul Dăncilă a spus prostii cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim. După ce a văzut cât rău a făcut, a spus că ar fi vorba de o “opinie personală”.

Vă spun clar următorul lucru: prim-ministrul unei țări nu are voie să aibă “opinii personale” care să intre în contradicție cu interesele țării. Ori ești prim-ministru, ori ești persoană privată cu “opinii personale”.

Ajunge cu amatorismele la conducerea țării!”, scrie Mureşan pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei ”și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În schimb, președintele Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here