mazare dna

mazare dnaPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost chemat, vineri, la DNA Constanţa unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării unui teren de către Consiliul Local Constanţa, transmite România TV.

Vizita lui Radu Mazăre a durat foarte puţin fiind doar o formalitate de ordin juridic. “Am ieşit de data asta. M-au încunoştiinţat că s-a pus în mişcare urmărirea penală  pentru terenul de la Castel din 2004”, a declarat Mazăre care venise pregătit inclusiv pentru varianta arestului, având cu el geanta cu haine de schimb.

“Sunt obligat să vin cu accesorii: pufoaica şi geanta”, a comentat primarul.

Este vorba de un teren de sub o clădire din staţiunea Mamaia, teren pe care municipalitatea l-a vândut în 2004. Procurorii susţin că este vorba de un abuz în serviciu al primarului întrucât terenul a fost vândut la un preţ subevaluat.

“Acolo sunt eu acuzat. Nu evaluatorul, nu consilierii locali”, a spus Mazăre susţinând că el nu a făcut decât să semneze un contract aprobat de către CL Constanţa pe baza unui raport de evaluare făcut de un reputat evaluator.

Întrebat dacă este posibil să revină asupra deciziei de a se retrage din politică şi de la conducerea primăriei, Radu Mazăre a răspuns: “În proporţie de 90%, nu. Nu mai vreau. Nici care, nici defilări. Nu contează ce vrea partidul pentru că am şi eu şi familia mea şi prietenii mei dreptul să trăim. Nu mai pot să stau tot timpul cu geanta după mine (…) Nu mă mai interesează primăria, după cum nu mă mai interesează nimic în politica românească”.

Primarul din Constanţa nu şi-a disimulat nici nemulţumirea faţă de PSD. “Este un partid cu lideri timoraţi şi complexaţi”, a declarat Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost reţinut de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu.  Înalta Curte de Casație și Justiție a respins însă cererea de arestare preventivă a primarului din Constanța, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here