fbpx
luni, mai 29, 2023

Rafinăria Vega, despre poluarea de miercuri din Ploiești: „nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei”

Citește Și

- Advertisement -

Mai mulți ploieșteni au sesizat miercuri dimineață că în oraș se resimte un puternic disconfort olfactiv. Poluarea a fost confirmată de mai multe stații de monitorizare a calității aerului care au indicat un nivel ridicat de hidrogen sulfurat.

Două dintre stațiile care au măsurat o creștere a hidrogenului sulfurat aparțin rafinăriei Vega și sunt montate în Ploiești și Țânțăreni. Reprezentanții Rafinăriei au emis un comunicat de presă prin care anunță că o parte dintre instalațiile de producție ale rafinăriei sunt oprite și că vântul a bătut dinspre sud spre nord, motiv pentru care apreciază că „evoluția indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat și de controlul din această dimineață al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova.”.

- Advertisement -

Redăm mai jos integral comunicatul remis de KMG International, compania care deține Rafinăria Vega:

„Rafinăria Vega Ploiești a înregistrat, în cursul acestei dimineți, o creștere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat în zona sa de activitate, prin stațiile sale fixe de monitorizare a calității aerului amplasate în Ploiești și Tânțăreni. Aceste informații au fost transmise în mod automat și autorităților de resort (APM Prahova și GNM – CJ Prahova), în această dimineață.

Rafinăria este situată în partea de nord a orașului, iar direcţia predominantă a vântului, în acestă dimineață, a fost dinspre zona de sud.

- Advertisement -

În plus, o parte din instalațiile de producție ale rafinăriei (Distilare în Vid, Bitum) sunt oprite temporar, iar în această dimineață nu s-au înregistrat activități de descărcare materie primă / transvazare produse petroliere.

În aceste condiții, precizăm că evoluția indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat și de controlul din această dimineață al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova.

Cele două stații fixe de monitorizare a calității aerului, amplasate în apropierea rafinăriei, au înregistrat un nivel maxim la ora 8:30 (media la jumătate de oră), acesta fiind de 69,26 µg/m³ pentru stația amplasată în Ploiești, respectiv 55,38 µg/m³ pentru cea din Țânțăreni.

În prezent, rafinăria nu mai prelucrează țiței, ci numai produse distilate medii, provenite de la Petromidia Năvodari. Vega Ploiești este cea mai mică unitate de profil din țară, cu o capacitate de producție anuală de aproximativ 400.000 de tone și dezvoltă exclusiv produse cu valoare adăugată ridicată.

- Advertisement -

Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Prahova în Acțiune a devenit partid național: România în Acțiune

Prahova în Acțiune, partid care funcționa la nivelul județului Prahova, a devenit organizație națională, fiind înscris oficial în Registrul...

Mai Multe Articole Ca Acesta