Rareș Avram, elev în clasa a XII-a la Mate-Info, în cadrul Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, este unul dintre cei doar doi români admiși la Harvard, în acest an. A reușit o performanță extraordinară, deși universitatea, aflată în top 3 la nivel mondial, a primit aplicații de la aproximativ 10.000 de candidați.

“Elevul Rareș Avram, clasa a XII-a la Colegiul Național «Ion Luca Caragiale» Ploiești (CNILC), la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, a fost acceptat la prestigioasa Universitate Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Rareș a fost unul dintre cei 747 de candidați acceptați, dintre cei 10.000 care au depus aplicații”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Pasionat de informatică încă din clasa a V-a, elevul profesoarei Daniela Lica a participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obținând mai multe medalii. La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională Mathematical Grammar School Cup Belgrad, unde a obținut Medalia de Argint la Informatică și Medalia de Bronz la disciplinele Matematică și Fizică.

A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, cu care a obținut numeroase premii la campionatul național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele două sezoane de participare. De asemenea, în contextul situațiilor create de pandemie, echipa a confecționat viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2.400 de viziere către 30 de unități medicale de pe raza județului Prahova. Sunt doar câteva dintre reușitele pe care Rareș și le-a trecut în palmares, în ultimii ani.

Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universități din lume conform QS World University Rankings 2021, fiind cotată pe primul loc în ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor. Pentru promoția curentă, au fost acceptați pentru a începe cursurile la această universitate doar doi elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidați acceptați, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de țări ale lumii, mai menționează reprezentanții ISJ Prahova.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here