fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

RASP încalcă legea și nu răspunde solicitărilor referitoare la operatorul Rosal| FOTO-DOCUMENT

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) Ploiești încalcă, din nou, Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. Este vorba despre legea prin care jurnaliștii solicită informații de interes public din partea instituțiilor care au obligația să răspundă astfel întrebărilor adresate.

Jurnaliștii ziarului Incomod au solicitat săptămâna trecută RASP să ne comunice valoarea facturilor emise de operatorul de salubritate Rosal în anul 2020, defalcat pe fiecare lună, dar și care au fost, punctual, serviciile prestate pentru aceste facturi. Deși până acum RASP răspundea acestor solicitări referitoare la facturile emise de operatorii a căror activitate o monitorizează, de data aceasta RASP a refuzat să răspundă, comunicându-ne printr-o adresă să solicităm aceste informații de la biroul de presă al primăriei Ploiești (foto-document jos).

- Reclamă -

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru: la începutul anului 2018, RASP a refuzat să răspundă unei solicitări prin care ceream informații despre deszăpezirea efectuată de Rosal, după ce anumiți inspectori ai instituției au acuzat că se scurg bani publici prin lucrări fictive de deszăpezire. Detalii aici!

 - Ziarul INCOMOD
Raul Petrescu și Cătălin Ioniță

Iată cum șefii RASP fac, din nou, scut în fața Rosal și refuză să ofere informații despre activitatea și banii încasați de operatorul Rosal de la primăria Ploiești (bani publici). Semnatarii răspunsului sunt cei doi directori ai Regiei, Raul Petrescu, director general, și Vasile Ionescu, director tehnic.

Raul Petrescu și Vasile Ionescu sunt, de altfel, foarte buni prieteni cu Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, lucru de notorietate în Ploiești.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD
Vasile Ionescu și Cătălin Ioniță

Prietenia dintre cei trei s-a reflectat adesea și în relația contractuală dintre primăria Ploiești, prin RASP, și operatorul de salubritate Rosal. RASP are rolul de a monitoriza activitatea Rosal, de a verifica dacă societatea își face treaba corespunzător. Cu toate acestea, au existat repetate indicii că RASP „închide ochii” atunci când Rosal nu respectă contractul cu primăria Ploiești și chiar că girează furtul banului public. Fostul primar Adrian Dobre a depus o plângere penală prin care a acuzat că Rosal facturează lucrări fictive care, deși nu erau prestate în realitate, erau confirmate de RASP ca fiind efectuate. Detalii aici!

De altfel, chiar luni, 11 ianuarie, ziarul Incomod a publicat un document prin care Rosal informa RASP care este programul de curățenie în oraș deși, în mod normal, RASP este cel care trebuie să traseze programul operatorului. Potrivit unor surse, Raul Petrescu, directorul RASP, a aprobat tacit informarea Rosal, semnând că a luat la cunoștință de ea. Detalii aici!

Vezi mai jos documentul prin care directorii RASP, Raul Petrescu și Vasile Ionescu, încalcă Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și refuză să comunice informații referitoare la facturile emise de Rosal pe bani publici:

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img