tce ploiesti deszapezire ninsoare troleibuz tramvaie blocate

Administrația ploieșteană a reușit încă odată să demontreze că nu e capabilă să gestioneze un episod autentic de iarnă.

Vineri, prima ninsoare din acest an i-a luat prin surprindere și pe reprezentanții primăriei, dar și pe operatorul de deszăpezire.

Practic, orașul a fost paralizat câteva ore de lipsa de reacția a Blue Planet Services, operatorul de salubritate care avea obligația, conform contractului, să intervină cu un număr de minim 30 de utilaje.

În schimb, pe strazile Ploieștiului au intervenit, cu o întârziere de câteva ore, doar 18 utilaje, trei dintre ele fiind aduse din București.

Pentru că deszăpezirea s-a efectuat defectuos, fără respectarea contractului de prestări servicii, directorul RASP Ploiești a notificat astăzi Blue Planet.

Mai exact, Zoia Staicu spune că, dacă în termen de trei zile, operatorul nu va prezenta  toate utilajele stipulate în contract, va cere rezilierea de drept, fără a apela la o instanță de judecată.

”Conform articolului 9 din contractul subsecvent nr. 26151 din 29.12.2022, prestatorul are obligația să presteze serviciul de salubritate pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire în municipiul Ploiești, în conformitate cu obligațiile asumate. Respectiv, pentru deszăpezire, Blue Planet trebuia să dispună de 30 de autospeciale cu lamă, 20 de mașini de împrăștiat material antiderapant, 10 utilaje mici, pentru străzi înguste, dar și 8 freze pentru trotuare”, a declarat Zoia Staicu, directorul RASP Ploiești.

Fotodocument:

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here