Viceprimarul Cristian Ganea a lansat un nou atac la adresa primarului Adrian Dobre, pe tema salubrizării. Ganea consideră că Dobre dă informații trunchiate și se folosește de situația deplorabilă în care a ajuns Ploieștiul pentru a-și îmbunătăți imaginea. 
“Sunt uimit, și nu pot să nu fac acest lucru public, de incredibilă capacitate a primarului Adrian Dobre de a trunchia adevărul pentru a mai puncta ceva la capitolul imagine.
În același timp, eu, în calitate de viceprimar dar și de ploieștean, nu pot stă pasiv la strategiile dubioase ale primarului Dobre.
Așa că voi sancționa public derapajele tot mai dese ale edilului nostru.
Se tot plânge “domnia sa” că atât eu, cât și viceprimarul George Pană nu participăm la ședințe sau la întâlnirile de lucru. E drept, la multe dintre ele nu ne invită, dar la altele, la care noi suntem prezenți, nici măcar nu ne menționează.
Ultimul exemplu este chiar comunicatul de presă de astăzi prin care municipalitatea anunță concluziile întâlnirii de vineri, la care au participat cei responsabili de problema cu care se confruntă Ploieștiul, în privința salubrității.
Primarul a ajuns la ședința cu cel puțin 30 de minute întârziere. Ședința la care eu, Cristian Ganea, dar și colegul George Pană, eram prezenți.
Nu doar că a “uitat” să menționeze prezența noastră în comunicatul emis, atenție, de Primăria Ploiești, nu de Adrian Dobre, pe persoană fizică, dar a și “omis” lucrurile cu adevărat importante discutate la această întâlnire.
Poate primarul Dobre are, așa cum spuneam și altădată, “scăpări de memorie”.
Văd că în comunicatul de presă a reușit doar să menționeze amenzile pe care le-a dat, noaptea ca hoții, operatorului de salubritate.
De soluții nu spune nimic însă! Soluții gândite de mine, de domnul Pană, dar nu în ultimul rând de președintele ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Prahova), Bogdan Toader, adică exact cel care gestionează managementul deșeurilor la noi in județ.
Din discuții au rezultat și soluții cum ar fi: mărirea actualelor platforme de colectare existente, suplimentarea numărului de utilaje pentru colectarea deșeurilor menajere,  mărirea frecvenței de colectare a deșeurilor, o mai bună colectare selectivă a deșeurilor, nevoia unei mai susținute activități a Poliției Locale cu privire la deșeurile din construcții abandonate pe domeniul public”, a transmis viceprimarul Cristian Ganea..
Comunicatul de presă la care face referire Ganea: 

În urma demersurilor primarului municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc ședința comună, pe tema salubrității, la care au participat președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Prahova, domnul Bogdan Toader, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (A.N.R.S.C.), domnul Bogdan Petru Alexa, reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai operatorului local de salubritate, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, pentru a se stabili o serie de măsuri urgențe în vederea rezolvării problemei curățeniei în municipiul Ploiești.

În cadrul întâlnirii, edilul șef a expus situația gravă cu care se confruntă municipiul Ploiești, încă din primăvara acestui an, din punct de vedere al stării de salubritate, precum și măsurile luate de municipalitate, în contextul actual, inclusiv solicitările trimise către A.D.I., cu privire la rezilierea contractului cu operatorul acestui serviciu de utilitate publică.

Totodată, primarul Adrian Florin Dobre a revenit cu solicitarea către A.D.I., în vederea demarării procedurii de reziliere a actualului contract pentru colectarea deșeurilor menajere, iar A.N.R.S.C a avertizat operatorul de salubritate, oferind un termen limită, respectiv 14 decembrie 2018, pentru realizarea curățeniei și funcționarea în termeni normali, în municipiul Ploiești.

În cazul în care, municipiul Ploiești nu va fi salubrizat corespunzător, iar activitatea de salubritate nu se va desfășura în parametrii normali, în mod constant, operatorul actual de salubritate  riscă suspendarea licenței de funcționare, conform afirmației președintelui A.N.R.S.C.

Reamintim faptul că, în urmă controalelor efectuate, în ultima săptămână, de către primarul Adrian Florin Dobre, împreună cu inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice și Poliției Locale, operatorul de salubritate a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 206.500 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here