Războiul pentru funcția de primar al municipiului Ploiești a început! Principalii doi candidați, senatorii Andrei Volosevici și Daniel Savu duc, în prezent, o luptă pe rețelele de socializare. Aseară, Andrei Volosevici a publicat o postare pe Facebook prin care spunea că Savu “îl târăște într-un război mediatic” și că i-a făcut mai multe plângeri penale. Postarea lui Andrei Volosevici o puteți vedea aici!

La rândul său, senatorul Daniel Savu a publicat, tot pe Facebook, în urmă cu mai puțin de o oră, o replică pentru Andrei Volosevici, în care îi spune că nu el a făcut plângerile penale, dar că acestea există și că până la ora actuală nu au fost instrumentate. Deși exprimarea lui Savu în postare este ușor laconică și se ferește să facă acuzații directe, reporterii ziarului nostru au intrat în posesia unei înregistrări explozive, în care Savu aduce grave acuzații Direcției Naționale Anticorupție, dar și unui judecător. Puteți asculta înregistrarea aici!

Vă prezentăm mai jos postarea senatorului Daniel Savu:

“Răspunsul meu către Andrei Volosevici, un fost primar mult prea vulnerabil

Nu, Andrei, nu ţi-am făcut plângeri penale ! Cine te-a informat, ori te-a minţit, ori a vrut să se distreze pe seama ta, ori ai înţeles tu greşit. Superficială reacţie, pe cuvânt !
Documentele la care te referi sunt cereri conform Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care orice cetăţean le poate face. Este adevărat, cererile respective te vizează, pentru că ai fost primar al Ploieştiului în perioada 2008-2012 şi, în opinia mea, ai lăsat în urmă probleme nerezolvate, plângeri despre care s-ar putea spune că sunt ţinute la sertar, ai lăsat Primăria cu procese, contracte care au făcut obiectul unor anchete de presă şi câte şi mai câte…Cel puţin aşa cred eu şi aşa au scris ziariştii la momentul respectiv, având la bază controalele de la Curtea de Conturi. Toate au rămas undeva în aer, neexplicate !
Mie chiar mi s-a spus că ai mai multe plângeri, formulate încă din mandatul tău de primar, dar chiar şi anul trecut, pe care însă nu le-am făcut eu ! Mă gândesc că ar fi fost timp suficient pentru instrumentarea lor, iar în anul electoral 2016, totul va fi foarte clar. N-a fost să fie !
Ideea de la care am plecat în acest demers a fost aceea că între mine, Daniel Savu, şi tine, Andrei Volosevici, este o mare diferenţă: eu nu am niciun fel de problemă cu legea, în timp ce tu ai nişte plângeri despre soluţionarea cărora nu se ştie nimic. Probabil pentru că organele de anchetă n-au avut timp patru ani să le instrumenteze sau poate doar le-au amânat, conform unui principiu cu care ne confruntăm în această perioadă, cel al justiţiei selective. Cred, Andrei, că ţi-au mai rămas nişte datorii de plătit, metaforic vorbind, desigur !
Şi atunci, m-am gândit că ar fi bine să înţeleg, pe baza unor documente oficiale, care este situaţia. Apropo, demersurile le-am început înainte de confirmarea candidaturii mele la Primăria Ploieşti.
Crezi că ar fi de interes public ca ploieştenii să ştie că unul dintre candidaţii la funcţia de primar, şi anume cel al Partidului Naţional Liberal (fost PDL), are plângeri ce vizează activitatea în funcţia pentru care vrea să candideze din nou ? N-ar trebui să ştie şi cum s-au soluţionat ele sau dacă nu cumva sunt în curs de a fi instrumentate ?
Nicio secundă n-aş fi vrut să cred că ai putea face parte din categoria foştilor primari PDL protejaţi de DNA, şi de aceea am formulat o cerere în primul rând către această instituţie, direct doamnei Laura Codruţa Kovesi. Iată cererea:
“Subsemnatul SAVU DANIEL, în nume personal şi al cetăţenilor din Circumscripția electorală nr. 31 Prahova, Colegiul 2 Senat, al căror mandat parlamentar îl am în calitate de senator, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă solicit prin prezenta să îmi comunicaţi numărul sesizarilor penale (denunţuri şi/sau plângeri penale) înregistrate până în prezent de structura centrală sau structurile teritoriale ale DNA pe numele VOLOSEVICI ANDREI LIVIU (ns. 26.03.1976), fost primar al municipiului Ploieşti în perioada 2008-2012, în prezent senator în Senatul României.
Totodată, vă rog să îmi transmiteţi următoarele informaţii: data depunerii plângerilor/denunţurilor, natura infracţiunilor sesizate, precum şi soluţiile procedurale dispuse sau, după caz, stadiul procesului penal pentru fiecare în parte”.
În acelaşi timp, m-am adresat Primăriei Ploieşti şi Camerei de Conturi Prahova, cu cereri privind aceleaşi informaţii despre care, juridic vorbind, dar şi politic şi civic, chiar sunt convins că vizează interesul public.
În fişierele ataşate, ai toată corespondenţa transmisă atât la Curtea de Conturi (prin email şi poştă), cât şi la Primăria Ploieşti (direct la Registratură şi prin email). Dacă vei răspunde public cu privire la temele pe care le invoc în cele două cereri, mă aştept ca informaţiile să se potrivească perfect cu cele oficiale, pe care sunt convins că le voi primi din partea instituţiilor respective ! Aşa ar fi normal, un candidat la funcţia de primar să fie în primul rând un om cinstit, mai ales că este şi avocat, nu ?
Andrei, trebuie să-ţi spun că mi-ai stricat planurile pentru această campanie electorală…Îmi propusesem să îţi pronunţ numele cât mai puţin, spre deloc. Şi cu răspunsurile despre denunţurile şi plângerile care te privesc, aş fi vrut să procedez poate în alt mod, ştiu că oamenii s-au săturat de circ şi n-aş fi vrut să fiu eu cel care să îl provoc. Însă în noile condiţii, având în vedere că ai procedat ca şi cum nu aş avea voie să fac cereri la instituţiile statului, ai reuşit să mă determini ca în toată perioada care va urma, să scriu şi să vorbesc foarte mult !
Cu fairplay,
Daniel Savu, ploieşteanul cu buletin de Ploieşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here