Războiul izbucnit joi, 31 ianuarie, la ședința de Consiliu Local Ploiești a continuat seara pe Facebook. Aleșii locali s-au atacat prin postări publice prin care fiecare a continuat să își susțină punctul de vedere în problema gigacaloriei și să atace adversarii politici.

Primarul PNL Adrian Dobre a atacat consilierii PSD-ALDE, spunând că aceștia au votat creșteri de tarif și zero investiții pentru oraș.

“Așa arată viitorul Municipiului Ploiești, după votul PSD-ALDE din ședința Consiliului Local de astăzi!

Consilierii PSD-ALDE au votat astăzi:
  1. Creșterea salariilor pentru angajații primăriei, dar noi nu avem buget;
  2. Creșterea tarifului la salubritate, dar orașul este murdar;
  3. Creșterea tarifului la gigacalorie, dar Veolia nu-și respectă contractul.
  4. 0 investiții!!!!”

Pe de altă parte, în războiul său cu operatorul de salubritate, primarul Adrian Dobre scapă din vedere un lucru: deși dă vina pe alianța PSD-ALDE, pe semnătura primarului și sub coordonarea city managerului Teodora Marin care răspunde de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, municipalitatea a plătit cele mai mari facturi pentru salubritate din ultimii ani, deși așa cum spune și edilul șef, orașul este murdar. De exemplu, în luna septembrie, Rosal a facturat primăria Ploiești cu suma de 2.331.791,06 lei în baza contractului de curățenie căi publice. În luna octombrie, factura a fost de 2.880.072,77 lei, iar în luna noiembrie Rosal a încasat de la primăria Ploiești suma de 2.044.331,34 lei.

Revenind la războiul dus pe Facebook de aleșii locali în urma ședinței de ieri a Consiliului Local, viceprimarul PSD Cristian Ganea a scris despre Adrian Dobre că are “ieșiri demne de un puști prost crescut” și că a făcut un “spectacol de teatru grotesc, prost regizat, jucându-se cu apa caldă și căldura ploieștenilor”.

“Peste 120.000 de ploieșteni ar fi putut rămâne, din luna aprilie, fără apă caldă din cauza iresponsabilității politice a unui primar care nu a înțeles că trebuie să asigure tuturor cetățenilor utilitățile necesare traiului de zi cu zi.

Iresponsabilul Dobre a încercat să forțeze mâna consilierilor locali, într-un spectacol de teatru grotesc, prost regizat, jucându-se cu apa caldă și căldura ploieștenilor, doar pentru a satisface orgoliile și interesele obscure ale șefilor săi de partid.

Adrian Dobre nu a înțeles că mai este ceva timp până la campania electorală și încearcă să arunce vina pe Guvern pentru lipsa sa de acțiune și pentru refuzul de a lua măsuri care să asigure un trai decent ploieștenilor. Liberalul Dobre îi minte cu nerușinare pe ploieșteni, fiind în stare să dea vina pe oricine pentru inactivitatea sa permanentă, inactivitate care creează probleme în administrarea Ploieștiului.

Prețul gigacaloriei nu a mai fost modificat din anul 2011, iar astăzi a fost găsită o soluție de compromis, în condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a avizat o creștere de tarif la Ploiești. Chiar dacă prețul de producție al gigacaloriei va crește, cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi afectați, ci vor plăti același tarif cu cel actual, respectiv 186,97 de lei plus TVA.

Adoptarea hotărârii de Consiliu Local cu privire la majorarea prețului de producție al gigacaloriei nu va afecta în niciun fel locuitorii orașului.

Nu puteam risca, sub nicio formă, ca 55.000 de apartamente să rămână fără apă caldă și am ales compromisul pentru a putea să asigurăm ploieștenilor utilitățile de care au nevoie zi de zi!

Vreau să îmi cer scuze ploieștenilor care au urmărit ieșirile demne de un puști prost crescut ale unui primar care nu înțelege nici la trei ani de la alegerile locale că binele cetățeanului nu are culoare politică, iar ploieștenii vor numai soluții pentru problemele importante ale orașului.

Crizele de isterie demonstrează incapacitatea lui Adrian Dobre de a gestiona eficient problemele reale ale acestui oraș și poate că a venit vremea să recunoască, cinstit, că nu face față fișei postului jobului de primar, iar în această situație poate să facă un pas înapoi și să îi lase pe cei care au curajul de a-și asuma responsabilități să conducă acest oraș!”, a scris viceprimarul Ganea pe Facebook.

Și viceprimarul ALDE George Pană a postat pe Facebook un mesaj prin care îl critica pe primarul Dobre:

“Astăzi 31.01.2019 a fost una din zilele care cu greu va fi uitată în administrația ploieșteană și cu siguranță de foarte mulți ploieșteni.

Am asistat la un spectacol jalnic în care “actorul” principal a fost din nou – pentru a câta oară?… -primarul municipiului Ploiești.

Rolul jucat de dl.Dobre – da, dumnealui este primar – a fost unul pe care orice actor l-ar invidia, fiind marcat de manifestări pe care cu greu le pot cataloga și care cu siguranță nu își au locul într-o ședință a Consiliului Local. Și de altfel cam pe nicăieri…

Trecând însă peste aceste manifestări pur personale, demn de reținut este însă faptul că dl. Dobre și colegii din PNL ai domniei sale s-au opus subvenției pe care noi cei de la ALDE, alături de colegii de la PSD, am propus-o a fi acordată pentru ca cetățenii orașului să nu plătească mai mult pentru încălzirea locuințelor proprii. Un gest greu de înțeles și făcut evident în detrimentul ploieștenilor de către primarul Dobre și consilierii PNL.

Un alt aspect remarcat este legat de încercarea d-lui Dobre de a fugi de propunerea consilierilor PSD – ALDE prin care dl. Dobre urma să fie mandatat să caute soluții pentru ca cetățenii orașului Ploiești să nu rămână fără apă caldă și căldură în viitorul imediat apropiat. Au fost folosite tot felul de argumente numai și numai ca dl. Dobre să nu fie pus în situația de a găsi și prezenta o soluție…

Greu de înțeles de ce dl primar preferă să acuze și să împroaște adversarii politici în detrimentul intereselor orașului și ale locuitorilor acestuia. Se pare că în permanenta campanie electorală în care se află dl. Dobre a uitat care este sarcina unui primar…”, a scris viceprimarul Pană pe Facebook.

La ședința de joi a Consiliului Local a luat parte și Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, care la rândul său a postat un mesaj pe Facebook:

“Eu nu îmi asum riscul de a rămâne 55.000 de apartamente, adică aproximativ 122.000 de locuitori din Ploiești fără apă caldă, de aceea vin cu propunerea de a se menține prețul actual până când se va putea susține din bugetul local subvenționarea prețului gigacaloriei, astfel încât tariful către cetățean să rămână același!

Am participat, astăzi, la ședința Consiliului Local Ploiești, unde pe ordinea de zi s-a aflat un subiect care îi interesează mai mult de jumătate dintre locuitorii municipiului reședință de județ – alimentarea cu energie termică. Tocmai de aceea, am ținut să fiu de față la această ședință, pentru a le explica ploieștenilor situația reală a sistemului de termoficare, cu hibele sale, dar să și fac unele precizări.

Pentru că exista riscul ca ploieștenii racordați la rețeaua publică să rămână fără apă caldă și fără căldură și ținând cont de faptul că prețul gigacaloriei nu mai fusese modificat din anul 2011, în condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a avizat o creștere de tarif la Ploiești, astăzi s-a găsit o soluție de compromis benefică pentru ploieșteni. Chiar dacă prețul de producție a gigacaloriei va crește, cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi afectați în niciun fel, ci vor plăti același tarif al gigacaloriei cu cel actual, respectiv 186,97 de lei plus TVA.

Repet, adoptarea hotărârii de astăzi privitoare la creșterea prețului de producție a gigacaloriei la Ploiești nu va afecta deloc locuitorii orașului. Dau aici un singur exemplu, municipiul București, unde gigacaloria costă 430 de lei, însă unde locuitorii racordați la rețeaua publică de termoficare plătesc circa 130 de lei, restul fiind suportat prin subvenții de către Primăria Capitalei.

Faptul că, la Ploiești, primarul Dobre încearcă să arunce vina pe guvernanți pentru lipsa sa de coerență și pentru lipsa măsurilor care să le facă viața mai ușoară locuitorilor acestui oraș denotă că – deși mai este ceva vreme până la campania electorală din vara anului 2020 – nu se gândește decât la cum să mintă ploieștenii și cum să se justifice în fața acestora pentru inactivitatea sa, deja cronică, în fruntea Executivului celui mai mare oraș al județului Prahova.

Am asistat astăzi la ieșirile complet necontrolate ale unui primar care nu știe sau nu vrea să colaboreze pentru binele cetățenilor pe care îi reprezintă și pentru care este obligat să găsească soluții la problemele stringente ale orașului. Istericalele cu care ne-a obișnuit deja primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, pun la îndoială capacitatea acestuia de a mai gândi clar ceea ce trebuie să facă pentru ploieșteni.”, a postat președintele CJ Bogdan Toader pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Piata libera pentru salubritate . Existenta mai multor firme in piata care sa incheie contracte direct cu cetatenii / firmele / asociatiile de locatari este cel mai sanatos lucru . Cei care vor face curatenie ca la acrte vor fi cautati de clienti , ceilalti …. la sapa .
    Cit priveste caldura si apa calda ; lasasti cetatenii sa aleaga liber . Lasati cetatenilor posibilitatea sa se debranseze si sa aleaga singuri cu ce se incalzesc si cu ce isi incalzesc apa menajera .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here