Peste 100 de sancțiuni au aplicat polițiștii în cadrul unor acțiuni desfășurate în weekend în două localități prahovene, a anunțat IPJ Prahova. 

Raziile au fost organizate în comunele Apostolache și Valea Doftanei de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova și cei din cadrul secțiilor la care sunt arondate cele două comune.

“În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Prahova și cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Apostolache și Valea Doftanei au organizat și desfășurat 3 acțiuni pe raza de competență, în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică în zonele cu risc criminogen ridicat, dar și în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul celor 3 acțiuni care au avut loc atât în timpul zilei cât și noaptea au fost controlate aproximativ 250 de autovehicule, fiind aplicate astfel peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 90 au fost aplicate pentru nerespectarea
prevederilor legale ale OUG 195/2002, fiind reținute în acest sens și 13 permise de conducere pentru viteza neregulamentară sau conducere sub influența alcoolului.

Cu ocazia controalelor din trafic au fost efectuate și aproximativ 110 testări cu aparatul etilotest.

Totodată, conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au fost aplicate aproximativ 10 sancțiuni contravenționale cu ocazia constatării unor fapte de această natură.

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 36.600 de lei.

Vă recomandăm să creșteți atenția şi să adoptaţi o conduită preventivă în toate deplasările, nu doar în perioadele în care se anunță acțiuni ale polițiștilor rutieri, să adaptați viteza la condițiile meteo și de drum, nu doar atunci când vă așteptați să fiți înregistrați de RADAR și să respectați regulile de circulație pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!”, a transmis IPJ Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here