Dispozitivele de poliție sunt la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră.

Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost suplimentate astfel că polițiștii, sprijiniți de jandarmi și colegi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Totodată, dispozitvul constituit din politiști rutieri este prezent pentru supravegherea și fluidizarea traficului pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 și DN1 A.

”Recomandăm conducătorilor auto care aleg să mergă pe Valea Prahovei în acest final de săptămână să ia în considerare și varianta DN1A: Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

 

Suntem prezenți în stradă, nu pentru a aplica sancțiuni ci pentru a ajuta cetățenii să conștientizeze faptul că este necesar să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2. Deși se acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here