razvan alexe

Omul de afaceri prahovean Răzvan Alexe a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Ploiești, unde a fost citat pentru audieri. Momentan nu se cunosc detalii despre cauza în care Alexe este audiat, sau despre calitatea sa în dosar.

Reamintim că Răzvan Alexe a fost trimis în judecată în dosarul 465/P/2013 al Parchetului de la lângă Curtea de Apel Ploiești, dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. De asemenea, Răzvan Alexe a fost condamnat la doi ani și șase luni luni de închisoare în dosarul în care au fost condamnați și Vlad Cosma și Mircea Cosma, sentința nefiind definitivă.

Principala probă în dosarul respectiv este un stick de memorie găsit la fosta secretară a lui Răzvan Alexe, Cecilia Stroe.

“Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova. Era vorba de contracte cadru şi acte adiţionale privind lucrări de modernizare, întreţinere şi deszăpezire a unor drumuri din Prahova. Modul în care aceste contracte erau date au fost explicate pe larg de afaceristul Răxvan Alexe şi confirmate prin numărul mare de menţiuni olografe descoperite pe înscrisurile transpuse în fişiere PDF şi stocate pe un  memory stick găsit la percheziţii acasă la Cecilia Stroe, o fostă colaboratoare a lui Răzvan Alexe. Memory stick-ul este una din probele cheie, iar coroborată cu declaraţiile martorilor şi inculpaţilor, a fost decisivă.”, scrie adevarul.ro.

Recent, însă, Vlad Cosma le-a solicitat judecătorilor ICCJ să-i admită ca probă solicitarea prezentării de către procurorii DNA a stick-ului marca Kingston, precum și admiterea la dosar a unei înregistrări audio a unei discuții purtate recent de acesta cu martora Cecilia Stroe (fosta secretara a afaceristului Răzvan Alexe), din care rezultă ca stick-ul invocat în rechizitoriu nu a fost păstrat de procurori, fiindu-i restituit, cu toate că este prezentat într-o planșă fotografică aflată la dosar.

“Din nefericire, această proba falsă a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regăsește în motivare la paginile 10 și 14: “Înscrisurile ce consfințeau înțelegerile (…) au fost păstrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanării și introduse în memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la percheziția domiciliară efectuată la locuința sa (într-un alt dosar de urmărire penală instrumentat de PCA Ploiești, în care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.

În primăvara anului 2017, Stroe Cecilia îmi confirma aceste aspecte într-o conversație ambientală înregistrată de mine, când mărturisește că nu a asistat la desigiliare și că stick-ul i-a fost înapoiat și pe acesta nu se regăsește nimic din ceea ce este depus la dosar, în realitate pe stick, fiind doar fișiere muzicale.”, a declarat Vlad Cosma în fața judecătorilor ICCJ, relatează luju.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here