Imagine de NakNakNak de la Pixabay

“Comisia Europeană urmărește îndeaproape procesul în curs de desfășurare și rămâne în contact cu autoritățile române cu privire la proiectele de legi privind justiția care au fost adoptate acum de către guvern”, a declarat miercuri pentru G4Media un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Publicația amintită mai sus a adresat Comisiei Europene o întrebare legată de adoptarea în Guvern a controversatelor proiecte ale justiției, aspru criticate de o parte a asociaților de magistrați și de societatea civilă.

 

Oficialul european a mai amintit declarația vicepreședintei Vera Jourova din timpul ultimei sale vizite în România: „Observăm o determinare politică și un impuls real pentru a avansa semnificativ în procesul de reformă”.

Reamintim că guvernul Ciucă a adoptat miercuri în ședința de guvern trei proiecte esențiale: Proiect de Lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Proiect de Lege privind organizarea judiciară și Proiect de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Cele trei proiecte merg acum în Parlament pentru dezbatere și vot.

 

Citește detalii despre proiecte aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here