Consiliul Județean Prahova a reacționat, miercuri, în urma numeroaselor semnale apărute în ultima vreme venite din partea călătorilor prahoveni care reclamau majorarea tarifelor de transport public practicate de operatorii  privați din județ.

Conducerea CJ a arătat că ” Transportul rutier contra cost de personae prin servicii regulate, la nivel judeţean, intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi a consiliilor judeţene, potrivit <LLNK 12011    27132 331   0 33>Ordonanţei Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de personae.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o)”.

Conducerea CJ Prahova a confirmat că, în ultima perioadă, mai mulți operatori de transport județean au decis să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie prin creșterea calității serviciilor.

“Operatorii de transport nu au anunțat și nici nu au fundamentat majorarea prețurilor biletelor de călătorie, aceasta fiind o decizie unilaterală. Pentru a intra în normalitate, Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova nr. 40/2014”, a anunțat  Consiliul Județean Prahova.

“Totodată, Consiliul Județean Prahova susține necesitatea îmbunătățirii serviciului de transport și așteaptă ca operatorii să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor, cărora administrația județeană dorește să le asigure un transport la standarde europene și la costuri corecte”, a mai transmis conducerea CJ Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here