In data de 05.08.2019 ati publicat un articol pe site-ul dumneavoastra online insotit de doua filme – editate – aducand acuzatii grave la adresa societatii ECO BURN S.R.L. si creand un perjudiciu de imagine iremediabil, articol publicat in cotinuarea seriei de vanatoare de vrajitoare cu dorinta expres manifestata de condamnare publica a ECO BURN S.R.L.

Pe baza unor dovezi false, ati inteles sa mentonati numele societatii noastre cu diferite situatii presupus incriminatorii pentru subscrisa, fara a efectua minimul de investigatii.

Intelegem ca este mare concurenta pe piata de profil si ca exista interese din partea unor diferite persoane de a face rau societatii, de a incerca sa o elimite de pe piata intrucat reprezentam un concurent redutabil, ce detine o tehnologie de ultima ora, ce indeplineste toate conditiile legale de functionare (aspecte atestate de nenumaratele controale constante al caror obiect este societatea), dar nu este admisibila folosirea de mijloace nelegale si incalcarea drepturilor societatii la nesfarsit.

In fapt nu ati facut niciun fel de demersuri in acest sens, bucurosi fiind ca aveti material pentru condamnarea publica a “celui mai mare vinovat de poluarea orasului Ploiesti”, a mediului si a vietii cetatenilor care locuiesc in acest oras.

In acest sens, ati dus o campanie constanta in aceasta directie impotriva societatii ECO BURN S.R.L., campanie care a culminat cu articolul publicat in data de 06.08.2019.

Desi activitatea pe care v-o desfasurati este realizata sub egida libertatii de exprimare, se impune mentionarea prevederilor art. 30 alin. 6 din Constitutia Romaniei care precizeaza ca “Libertatea de exprimare NU poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul al propria imagine”.

Prin urmare, exercitarea dreptului la libera exprimare este incalcata in situatia in care aceasta aduce atingere drepturilor altor persoane, ceea ce poate surveni fie in mod deliberat (constient, intentionat), fie din culpa (din greseala, neintentionat se raspandesc anumite informatii false de natura a prejudicia drepturile unei persoane).

In ceea ce priveste editura dumneavoastra, consideram ca este exclusa culpa, publicatiile fiind facute in mod intentionat, raportat la lipsa oricaror verificari asupra veridicitatii informatiilor prezentate, precum si a denaturarii acestora (desi se fac referiri exprese la Parc Industrial Brazi SA, in articol se mentioneaza societatea ECO BURN S.R.L.).

Mentionam ca pe tot parcursul anului 2019 societatea a facut obiectul mai multor controale din partea Garzii de Mediu, control finalizat fara niciun fel de sanctiuni pentru aspectele invocate de dumneavoastra, unitatea functionand in mod extrem de curat, ca o farmacie, cum s-ar spune.

Mai mult, au fost efectuate si probele de laborator ale terenului  pe care este amplasata societatea (si se fac periodic), acestea iesind ca fiind nepoluat.

Daca ati fi avut curiozitatea sa verificati informatiile furnizate si sursa acestora, ati fi avut posibilitatea sa constatati chiar dumneavoastra acest lucru.

Deseuri

In ceea ce priveste filmarea presupus a fi realizata in interiorul societatii, in primul rand subliniem ca este un spatiu privat si publicarea oricaror imagini din spatiul privat nu poate fi realizata fara acordul societatii insasi.

In al doilea rand, din acestea nu reiese cand a fost efectuata, unde, de catre cine, astfel ca nu se pot efectua niciun fel de verificari reale cu privire la veridicitatea acestora.

In al treilea rand, din filmare nu se vede unde este efectuata, daca este intr-adevar in incinta societatii sau in alt spatiu apartinand unor terti, prezentat ulterior ca apartinand societatii ECO BURN S.R.L.

In al patrulea rand, inregistrarea arata ca este vorba de o cladire aflata langa o sosea (se vad trecand masini), in timp ce cladirea in care este incineratorul este foarte departe de drumul principal.

De asemenea, langa cladirea din imagine este un gard de rafie, in timp ce gardul de langa incinerator este din beton!

Cu rea credinta a fost efectuata filmarea, si prezentat materialul in scopul vadit de a denigra societatea si de a induce ideea unor false fapte reprobante.

In al cincilea rand, in ceea ce priveste emisiile generate de incineratorul subscrisei, acesta nu genereaza un astfel de fum, emisiile fiind controlate periodic, de mai multe ori in cadrul aceleiasi zile, acestea nedepasind limitele maxime admise de normele in vigoare.

Daca se dorea identificarea reala a sursei, iar nu fabricarea unor materiale pentru incriminarea publica a subscrisei intr-o vanatoare de vrajitoare, cel care a filmat avea posibilitatea de a se apropia de sursa/ gard si a identifica sursa, dar, filmarea este facuta

 

Dejectii

Din filmare si din titlul acesteia asa cum sunt postate pe Facebook (cele comunicate de dumneavoastra), se observa ca se fac referiri exprese la Parc Industrial Brazi SA (prin urmare sursa insasi are in vedere aceasta unitate), dar in articolul dumneavoastra faceti referiri exprese la societatea noastra.

Din filmare nu reiese unde si cand este efectuata, care este legatura cu societatea subscrisa, nici macar nu reiese care este sursa dejectiilor.

In lipsa oricaror elemente de identificare, ati inteles sa faceti referiri la subscrisa, sa acuzati subscrisa ca fiind vinovata de dejectiile respective.

In masura in care filmarea este intr-adevar pe un drum public, iar nu in cadrul curtii Parc Industrial Brazi SA, va atragem atentia ca ce este in experior nu este responsabilitatea subscrisei, acuzatiile dumneavoastra fiind extrem de grave si aducand grave prejudicii de imagine subscrisei.

In ceea ce priveste infrastructura, responsabilitatea cu privire la modul de intretinere a infrastructurii (hasna, conducte etc.) revine in exclusivitatea societatii Parc Industrial Brazi SA, iar nu subscrisei.

De asemenea, in cadrul Parc Industrial Brazi SA isi desfasoara activitatea mai multe societati.

Cu toate acestea nu este mentionata nicio alta societate, intrucat unicul scop al articolului si al dumneavoastra, nu este de a prezenta realitatea, ci de a sicana si a incrimina public societatea subscrisa.

In filmarea transmisa subscrisei, nu se mentioneaza nimic de societatea noastra, ci de Parc Industrial Brazi, astfel ca, cu atat mai mult articolul denota rea-credinta, nefiind in concordanta cu informatiile publicate de sursa pe Facebook – filmare pusa la dispozitia noastra pentru a ne prezenta punctul de vedere.

Prin urmare, in mod intentionat ati ignorat informatiile sursei, si le-ati modificat pentru a sicana si incrimina public societatea noastra.

Solicitare punct de vedere

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste solicitarea dumneavoastra de a va oferi un punct de vedere, coonsideram ca in mod intentionat nu ati acordat suficient timp pentru a primi un raspuns concludent.

Pretentia dumneavoastra de a vi se raspunde intr-un interval mai mic de 5 ore (de la ora 10:58 cand a fost primit e-mail-ul, pana la ora 16:00 cand se termina programul de lucru) denota rea-intentie si scopul vadit de a evita primirea unui raspuns.

Acordarea unui astfel de raspuns implica inclusiv verificarea inregistrarilor, in ce masura corespund sau nu cu realitatea din teren.

Nici in situatiile precedente in care ati incercat, de asemenea, publicarea unor astfel de imagini, raspunsul din partea subscrisei nu a fost formulat in 5 ore, ci, cel mai devreme, a doua zi.

Fiind constienti ca ca nu veti primi raspunsulin cele 5 ore alocate, la prima ora ati publicat un articol cu informatii neverificate, modificate, prezentand ca fiind adevarate fapte false, in scop sicanator, reprobant si incriminator.

Ca urmare a faptei dumneavoastra va aducem la cunostinta ca in temeiul dispozitiilor art. 30 alin. 8 din Constitutie, “Răspunderea civilă pentru informația sau pentru creația adusă la cunoștința publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condițiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege”.

Prin urmare, in masura in care intelegeti sa continuati comportamentul nelegal, sa nu RETRAGETI toate informatiile publicate (in mod special filmul si articolul), sa nu REPARATI integral prejudiciul creat societatii ECO BURN S.R.L. prin atitudinea si materialele prezentate, nu oferiti cuvantul la replica (toate in mod cumulativ), in confomitate cu prevederile art. 30 alin. 8 din Constitutie, coroborat cu prevederile codului civil si ale codului penal, intelegem sa solicitam concursul instantelor de judecata si a organelor de urmarire penala in vederea repararii prejudiciului creat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here