Fostul șef al Poliției Prahova, Viorel Dosaru, achitat în dosarul în care a fost achitat şi Sebastian Ghiţă, se declară “fericit și mulțumit”. ”Mă așteptam la această decizie pentru că știam că sunt nevinovat”, a declarat Dosaru.

După ce, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea fostului șef al Poliției Prahova, în dosarul denumit ”Papici”, Viorel Dosaru, acuzat de luare de mită, trafic de influență, favorizarea infractorului, și folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, a declarat că este “fericit și mulțumit”.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX cum comentează decizia ÎCJJ în care este achitat, fostul șef al Poliției Prahova, Viorel Dosaru, a răspuns că este “fericit și mulțumit”.

“Sunt fericit și mulțumit. Mă așteptam la această decizie pentru că știam că sunt nevinovat”, a declarat Dosaru.

Pe 29 iunie 2016, Viorel Dosaru a fost trimis în judecată de către DNA Ploiești, pentru luare de mită, trafic de influență, favorizarea infractorului și folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În același dosar, au fost trimiși în judecată și Sebastian Ghiţă, dar și alți foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe fostul deputat Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Achitările au fost date de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocatul mandatul de arest preventiv emis pe numele lui Sebastian Ghiţă şi în baza căruia a fost cerută extrădarea din Serbia.

Magistraţii au dispus şi revocarea sechestrului asupra bunurilor fostului deputat şi restituirea cauţiunii.

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

sursa: stiripesurse.ro

7 COMENTARII

 1. Nimeni nu poate fi fericit ca a stat dupa gratii si o zi.Dar devine incantat cand este achitat.Este valabil pentru orice om.Cad ai facut totul pe bani, de la scoala la educatie, iar in CV_ul personal ai adaugat hartii obtinute pe de gratis, nu ai cum sa fii decat un om marunt, chiar de ai o putere in functie.Cadn obtii un merit prin lupta intensa si proprie, totdeauna vei fi mana dreapta.

 2. Sunt multi oameni nevinovati sau mai putin vinovati.Azi ne comportam mai rau decat pe vremea Inchizitiei cand oamenii se bucurau sa vada arsi pe rug ereticii.Azi este incantarea sufleteasca sa vedem cat mai multi in inchisori.Fiecare om are dreptul la libertate.S- a spus clar ca nimeni nu este mai presus de lege.

 3. In trecut, Ploiestenii erau cunoscuti oameni de elita.Acum ne inghesuim sa vedem si umbra extazul celor pedepsiti.La ce ne foloseste?SUnt altii cu adevarat vinovati.Intocmirea unor dosare false conform legii este ceva din Evul Mediu, de nu si mai inainte.Insa nimeni pana acum nu este mai presus de lege.

 4. Viața ta – suma alegerilor făcute până
  în prezent_În fiecare zi, fiecare dintre noi face o mulţime de alegeri care vor avea impact asupra vieţilor noastre. Unele dintre acestea sunt de mică importanţă si ne vor influenţa în urmă-toarele câteva minute, ore, sau zile, în timp ce altele_[alegeri]_ ne vor schimba complet cursul vieţii. Unele alegeri sunt mai uşor de făcut, altele mai greu. Unele ne vor conduce direct spre suc¬ces,_ în timp ce altele ne vor aduce faţă în faţă cu eşecul. Unele vor părea cutremurător de importante, în timp ce altele vor părea complet nesemnificative. Dar ce trebuie să ştim neapărat este că fiecare alegere, importantă sau nu, uşoară sau dificilă, pe care o luăm în mod individual sau co¬lectiv, ne modifică cursul vieţii. Calitatea alegerilor noastre va hotărî, dacă ne vom lupta cu frustrările, sau vom trăi o viaţă extraordinară – viaţa DORINTELOR noastre_IMPLINITE.

  Capacitatea noastră de a face alegeri implică anumite drepturi şi libertăţi.{_trebuie sa avem o adanca putere de discernamant ca sa stim ce putem cu adevarat controla si ce nu.Trebuie sa stim in plus ca oricat de disperata ar ifi nu exista situatie fara iesire.Incredera in noi este temelia vietii.Curajul este o coarda sensibla ce o putem artinge.Gandul, de stim sa il programam ne invata lucruri fara sa le stim de la altii, si ne atinge fiecare celula a corpului, destiunu nostru fiind gandurile cu care ne hranim zi de zi, ce credem despre noi_]_ Dacă putem alege, atunci putem determi¬na ce decizii să luăm în legătură cu corpurile, sănătatea, rela-ţiile, finanţele şi carierele noastre, cu vieţile noastre sociale şi cu credinţele noastre spirituale. Opţiunea ne permite să ale¬gem, să selectăm, să decidem între posibilele căi de urmat. Să mergem la dreapta sau la stânga. Să mergem înainte sau înapoi, să fim fericiţi sau trişti, iubitori sau plini de ură, satis¬făcuţi sau nemulţumiţi. Alegerea ne dă puterea de a avea suc¬ces sau de a fi neîmpliniţi,si parcurgem o traiectorie din esec in esec, să fim buni sau extraordinari, să simţim plăcere sau durere. Putem alege îngheţată cu cioco¬lată sau cu vanilie, putem munci sau ne putem juca, econo¬misi sau cheltui, putem fi responsabili de faptele noastre sau victime. Putem fi ocupaţi sau nu, fideli sau nu, disciplinaţi sau leneşi. Putem merge pe o cale care să ne reflecte sinele nos¬tru superior, sau pe una care să ne reflecte sinele nostru infe¬rior, în final, noi suntem cei care alegem.
  Lucrul care ne face pe fiecare dintre noi speciali si ne deosebeşte de toate celelalte forme de viaţă, este capacitatea de a ne cântări opţiunile şi de a face alegeri conştiente, deli¬berate. Posibilitatea de a alege ar putea fi cel mai de preţ dar al nostru. _Când eram mai tineri, aşteptam cu nerăbdare să ajungem la vârsta la care să nu mai trebuiască să facem ceea ce ni se spune. Consideram că această capacitate de a face propriile noastre alegeri era un dar nepreţuit. De-abia aştep¬tam ziua când nu va mai fi nevoie să respectăm regulile părinţilor, care ne fuseseră impuse timp de ani de zile, şi să ne conducem vieţile singuri. Aşteptam momentul când deve¬neam liberi şi stăpâni pe propriile noastre destine, savurând acel moment hotărâtor, când puteam alege când să ne tre¬zim, când şi ce să mâncăm, când să ne culcăm – şi când să nu facem toate astea. Ca tineri adulţi,dreptul de a alege în¬semna libertate. Capacitatea de a alege, presupunea posibili¬tăţi nelimitate pentru a ne crea un viitor plin de visele şi dorin¬ţele noastre. Alegerea ne oferea speranţă. Ne promitea o via¬ţă emoţionantă – o viaţă în care am fi fost liberi să gândim si să creăm orice ne-am fi dorit. Ca tineri ce deveneau adulţi, am făcut alegeri pentru că ne entuziasmau, pentru că ne sim¬ţeam bine, pentru că ofereau promisiunea unei satisfacţii, sau a unei recompense.
  Când suntem tineri e uşor să spunem: „O să-mi înde¬plinesc visurile mai târziu” sau „Anul viitor va fi anul meu de glorie”. Tinereţea îşi permite luxul să creadă că „într-o zi” vom ajunge, în mod miraculos, la destinaţia din visurile noastre. Apoi se întâmplă însă ceva. Ne maturizăm si realitatea crudă îşi spune cuvântul: ziua pe care am tot asteptat-o, nu va veni în mod miraculos. Prezentul nostru se bazează pe alegerile pe care le-am făcut ieri şi pe cele de acum trei zile, trei luni, sau trei ani. Nu ajungem să avem datorii enorme, din cauza unei singure cheltuieli extravagante. Nici nu ne îngrăşăm cu zece kilogra¬me, pentru că mâncăm copios la o singură masă. Iar relaţiile noastre, bineînţeles că nu se încheie peste noapte, în urma unei singure dispute mai aprinse. Suntem acolo unde sun¬tem (rau), din cauza unor alegeri subconştiente nepotrivite pe care le luăm absolut în fiecare zi şi care ajung să formeze realita¬tea în care ne aflăm.
  Dacă vrem să înţelegem mai bine cum am creat reali¬tatea prezentă, nu trebuie decât să vedem alegerile pe care le-am făcut în trecut.Examinarea condiţiilor actuale ne va de¬monstra că am ajuns unde suntem, în urma rezultatelor deci¬ziilor luate ieri, alaltăieri si în zilele anterioare. La fel, dacă vrem să vedem cum ne va fi viaţa în viitor, trebuie să studiem alegerile pe care le facem astăzi. Poate că nu ne-am gândit niciodată la viaţa noastră în acest mod. Dar, este cert că viito¬rul va depinde de deciziile luate de noi, chiar în acest mo¬ment_
  Dar, _este cert că viito¬rul va depinde de deciziile luate de noi, chiar în acest mo¬ment
  Atunci, care este motivul_ pentru care cei mai mulţi din¬tre noi petrec atât de puţin timp _gândindu-se la alegerile pe care le fac? De ce, de multe ori, nu ne uităm în ambele direc¬ţii, înainte de a porni înainte şi nu cântărim toate opţiunile po¬sibile şi consecinţele acestora?
  Chiar daca este vorba de un esec pe care il suportam, trebuie sa ne gandim de il putem preveni sau putem stii daca urmarile esecului care sunt si solutiile, oricat de dificle ar fi.Dar ce e usor?
  Vieţile noastre nu sunt un joc de noroc la care avem ghinion – şi nici nu sunt astfel, din ca¬uza părinţilor, a soţului, sau a şefului. Acest lucru are şi avan¬taje si dezavantaje. Dezavantajul este că suntem singurii răs-punzători de viaţa noastră. Avantajul este faptul că noi – şi nu¬mai noi – avem puterea de a ne schimba vieţile – şi o putem face în orice moment.

  Este destul de simplu: dacă vrem ca vieţile noastre să fie diferite, tot ce trebuie este să facem alte alegeri. Cei mai mulţi dintre noi continuăm să facem aceleaşi alegeri din obişnuinţă, din confort, teamă sau lene şi apoi ne mirăm de ce nu obţi¬nem rezultate diferite.
  Adevărul este că suntem atât de ocupaţi de supravieţuire, încât nici măcar nu ne dăm seama că alege¬rile şi acţiunile noastre nu ne conduc spre împlinirea speran¬ţelor şi a viselor. Suntem prea preocupaţi de rutina zilnică şi preferăm să mergem pe calea cea mai uşoară, mai cunoscută, sau care opune cea mai mică rezistenţă – chiar dacă ne conduce spre un loc în care nu dorim, de fapt, să ajungem. Mulţi dintre noi se poticnesc în fiecare zi, încercând să facă tot ce pot, fără a conştientiza si a avea instrumentele necesare pen¬tru a-şi schimba cursul vieţii._{ Apoi suntem uimiţi când ne tre¬zim si descoperim că, de ani de zile, luptăm pentru aceleaşi scopuri si dorinţe si tot nu suntem acolo unde ne-am fi dorit.}
  Cei mai mulţi dintre noi au pierdut din vedere relaţia care există între alegerile si acţiunile noastre si rezultatele acestora, în loc să ne asumăm responsabilitatea pentru starea actuală a lucrurilor, devenim specialişti în a-i acuza pe alţii, considerând că e vina lor, atunci când vieţile noastre nu sunt atât de minunate pe cât ne-am aşteptat. Am putea chiar arăta cu degetul spre alţii, în loc să ve¬dem alegerile pe care noi le-am făcut şi care ne-au dus exact în locul în care suntem astăzi. Dacă nu suntem conştienţi atunci când facem alegeri, nu vom face nimic altceva decât să repetăm tiparele din trecut. _Dacă vreţi să vă atingeţi ţelurile si să creaţi viaţa pe care o doriţi, va trebui să faceţi alte alegeri, care să vă conducă spre acţiuni noi […]
  Calitatea vieţilor noastre este suma tuturor deciziilor noastre. Pentru a lua decizii de calitate, trebuie să vedem lim¬pede.[(sa ne cunoastem perfect Lumea Spiritului, in cea mai adanca profunzime, ca sa reusim sa dam de adevarul cel mai pur, abia atunci putem cu adevarat corecta, chiar cel mai imposibil lucru, pe care de fapt noi il credem iluzie)]
  Punându-ne întrebări în legătură cu toate variantele po¬sibile, devenim mai conştienţi şi putem vedea mai clar even¬tualele rezultate ale acţiunilor noastre. Când vă puneţi aceste întrebări pe parcursul procesului decizional, vedeţi imediat daca decizia pe care sunteţi pe cale s-o luaţi este o expresie a părţii voastre luminate sau a celei întunecate, dacă alegerea provine din speranţele şi visele voastre, sau din temeri şi îndo¬ieli. Aceste întrebări vă oferă înţelepciunea necesară, pentru ca ce era înainte inconştient, să devină conştient, pentru ca să puteţi alege cu toată puterea ce vine din actul de a fi pe de¬plin conştient.
  Toţi avem o flacără internă care este păstrătoarea forţei noastre vitale. Fiecare alegere pe care o facem, ori aduce mai multă forţă, întărind, aprinzând si hrănindu-ne flacăra, ori di¬minuează această forţă, micşorând intensitatea flăcării şi reducându-i puterea. Atunci când focul interior este viu, ne simţim puternici si încrezători. Avem puterea şi curajul de a spune adevărul, ca si umilinţa de a cere ce ne trebuie. O flacără sănătoasă ne um¬ple minţile cu imagini clare şi cu inspiraţie şi ne oferă tăria de a ţine cont de visele noastre şi de a le urma. Atunci când ne alimentăm focul din interior, putem vedea cu foarte mare cla¬ritate şi putem acţiona fără să ne abatem din drum. O flacără puternică ne împinge spre stări de conştiinţă mai înalte, acolo unde sălăşluiesc iubirea de sine şi libertatea emoţională.
  Însă atunci când flăcările sunt mici, suntem vulnerabili, firavi şi slabi. Suntem temători, susceptibili si îngrijoraţi şi ne îndoim de propriile noastre puteri. Atunci când flăcările nu au fost îngrijite şi hrănite, căutăm cu disperare împlinire în lucru¬rile din exteriorul nostru, încetăm să mai comunicăm cu cei¬lalţi, fiindu-ne teamă că nu merităm să fim iubiţi si fericiţi. Atunci când flăcările noastre sunt slabe, nu avem un sistem defensiv apt să lupte cu boala, îndoiala, grija, lipsa de apreci¬ere faţă de propria persoană, dependenţa sau critica. Atunci când flacăra noastră este mică aşteptăm ca alţii să ne alimen¬teze focul, pentru că noi nu am făcut-o. Un foc mic este slab si cade pradă dialogurilor negative continue, care se infiltrea¬ză în minţile noastre.
  Acum o să vă spun ceva care o să vă trezească la reali-tate: alegerile ne influenţează comportamentul şi acţiunile. Fiecare alegere, ori pune lemne pe focul nostru interior, ori îl stropeşte cu apă, diminuându-i astfel forţele. Dacă vrem să strălucim în toată lumina noastră, dacă vrem să ne exprimăm în mod autentic şi dorim ca forţa să ne propulseze scopurile în lume, sarcina primordială trebuie să fie aceea de a ne men¬ţine focul interior – forţa noastră vitală – cât mai puternic.

  _HOTARASTE-TE IN VIATA CE VREI, PENTRU CA EA SA STIE CEEA CE ITI OFERA_De nu trebuie sa te multumesti cu ceea ce primesti de la altii.

  Căci cum spunea Merlin odată: ”Fii atent ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here