fbpx
luni, mai 29, 2023

Reacția ministrului Nelu Tătaru după ce bolnavii așteptau în ploaie să fie tratați la SJU Ploiești

Citește Și

- Advertisement -

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus luni seară, la Digi24, despre imaginile cu bolnavii nevoiți să-și aștepte rândul în ploaie la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești că speră ca noul management să rezolve această problemă.

CITEȘTE ȘI: 

- Advertisement -

VIDEO Îmbrânceli și oameni bolnavi care așteaptă în ploaie la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești

„Acolo, din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie COVID și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

„Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Știu situația din UPU, am discutat și cu doamna doctor atunci tocmai pe acea colmatare a primirii urgenței în condițiile în care cei izolați – până așteptau confirmarea, sau cei confirmați – până a putea pleca către o terapie intensivă la un spital suport COVID – rămâneau la UPU. Ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul, și-au arătat incapacitatea. De aceea eu sper ca noua conducere, care va fi pusă de noua conducere a CJ, să poată gestiona altfel”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

- Advertisement -

Ministrul a reiterat faptul că pacienții rămâneau în Unitatea de Primiri Urgențe și nu ajungeau pe secții: „Sunt atitudini care nu mai trebuie să existe”.

„Eu sper ca acești colegi să înțeleagă că suntem toți pe un câmp de luptă și toți muncim împreună. Dacă am stabilit că, în acest moment, prioritatea rămâne atitudinea față de ceilalți colegi care sunt în prima linie – chiar dacă prin suportul nostru medical nu suntem spital suport COVID – cred că trebuie să fim lângă dânșii”, a mai spus Tătaru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta