Vineri, strada Poieniței din Ploiești a fost inundată în urma precipitațiilor. Canalizarea a refulat, iar reziduuri petroliere au ajuns în gospodăriile oamenilor. 

Reprezentanții Rafinăriei Vega au explicat modul în care s-a ajuns la această situație, precizând că a fost mobilizat întregului personal tehnic al rafinăriei Vega și personalul contractual.

“Reprezentanții Rafinăriei #Vega au intervenit, alături de autoritățile de mediu, în rezolvarea situației de urgență generată de precipitațiile intense din 31 mai 2019.

În seara zilei de 31 mai 2019, județul Prahova s-a confruntat cu o situație meteorologică extremă, cetățenii municipiului Ploiești fiind afectați, alături de locuitorii întregului județ, de condițiile de vreme severă.

Ca o consecință directă a precipitațiilor abundente, sistemul de canalizare care face legătura între rafinăria Vega și stația de tratare a apelor uzate de la Corlătești a înregistrat debite imense care au depășit de câteva ori capacitatea normală de transfer. 

Debitele mărite rezultate în urma ploilor au dus la refularea instalației de canalizare în zona străzii Poieniței, din municipiul Ploiești, afectând oamenii și gospodăriile lor.

Evenimentul a condus la mobilizarea întregului personal tehnic al rafinăriei Vega și a personalului contractual din cadrul rafinăriei noastre.

Colegii noștri au fost prezenți la fața locului, alături de autoritățile specializate în situații de urgență, pentru a interveni și a oferi sprijin locuitorilor de pe strada Poieniței din Ploiești.

Echipele noastre de intervenție, inclusiv două echipaje de pompieri din cadrul rafinăriei, au acționat rapid, pornind pompele de drenare aferente sistemului de canalizare care au redirecționat excedentul de apă către bazinele și rezervoarele dedicate din cadrul rafinăriei Vega. 

Reprezentanții Rafinăriei #Vega au intervenit, alături de autoritățile de mediu, în rezolvarea situației de urgență generată de precipitațiile intense din 31 mai 2019În seara zilei de 31 mai 2019, județul Prahova s-a confruntat cu o situație meteorologică extremă, cetățenii municipiului Ploiești fiind afectați, alături de locuitorii întregului județ, de condițiile de vreme severă. Ca o consecință directă a precipitațiilor abundente, sistemul de canalizare care face legătura între rafinăria Vega și stația de tratare a apelor uzate de la Corlătești a înregistrat debite imense care au depășit de câteva ori capacitatea normală de transfer. Debitele mărite rezultate în urma ploilor au dus la refularea instalației de canalizare în zona străzii Poieniței, din municipiul Ploiești, afectând oamenii și gospodăriile lor.Evenimentul a condus la mobilizarea întregului personal tehnic al rafinăriei Vega și a personalului contractual din cadrul rafinăriei noastre. Colegii noștri au fost prezenți la fața locului, alături de autoritățile specializate în situații de urgență, pentru a interveni și a oferi sprijin locuitorilor de pe strada Poieniței din Ploiești.Echipele noastre de intervenție, inclusiv două echipaje de pompieri din cadrul rafinăriei, au acționat rapid, pornind pompele de drenare aferente sistemului de canalizare care au redirecționat excedentul de apă către bazinele și rezervoarele dedicate din cadrul rafinăriei Vega. Apa rămasă în canalizare care și-a urmat cursul către stația de epurare de la Corlătești a înregistrat un debit mult mai ridicat decât capacitatea de transfer a canalizării, inundând, astfel, strada Poieniței.După ce echipele noastre, împreună cu reprezentanții autorităților, au lucrat toată noaptea pentru a veni în sprijinul ploieștenilor care locuiesc în zonă, echipele companiei noastre au continuat pe parcursul zilei de 1 iunie 2019, operațiunile de curățare a gospodăriilor și a străzilor, folosind materiale absorbante, degajări de pământ și efectuând operațiuni de spălare a străzilor. În seara zilei de 1 iunie, echipele rafinăriei Vega au intervenit în ultima gospodărie afectată, pentru a efectua curățarea zonei, după care, pe parcursul nopții, se va interveni pentru curățarea completă a străzii. Reprezentanții companiei noastre vor rămâne în contact permanent atât cu locuitorii din zonă, cât și cu Ministerul Mediului și celelalte autorități locale specializate în protecția mediului.

تم النشر بواسطة ‏‎Rafinăria Vega – Rompetrol‎‏ في السبت، ١ يونيو ٢٠١٩

Apa rămasă în canalizare care și-a urmat cursul către stația de epurare de la Corlătești a înregistrat un debit mult mai ridicat decât capacitatea de transfer a canalizării, inundând, astfel, strada Poieniței.

După ce echipele noastre, împreună cu reprezentanții autorităților, au lucrat toată noaptea pentru a veni în sprijinul ploieștenilor care locuiesc în zonă, echipele companiei noastre au continuat pe parcursul zilei de 1 iunie 2019, operațiunile de curățare a gospodăriilor și a străzilor, folosind materiale absorbante, degajări de pământ și efectuând operațiuni de spălare a străzilor. 

În seara zilei de 1 iunie, echipele rafinăriei Vega au intervenit în ultima gospodărie afectată, pentru a efectua curățarea zonei, după care, pe parcursul nopții, se va interveni pentru curățarea completă a străzii.

Reprezentanții companiei noastre vor rămâne în contact permanent atât cu locuitorii din zonă, cât și cu Ministerul Mediului și celelalte autorități locale specializate în protecția mediului”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Rafinăriei Vega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here